Colombia, armoede, drugs en economische problemen

ONDERWERPEN: de begeerte om alles voor geld te willen doen – armoede overwinnen door principes van God – jaloers zijn op rijke naties zal de armoede niet weghalen – de machtselite monopoliseert de natuurlijke bronnen met geweld overvloed pakken schept armoede voor iedereen – de elite beslissingen voor hen laten nemen

Vraag: Geliefde Saint Germain, zou je het Colombiaanse volk leringen kunnen geven over het transcenderen van de belangrijkste probleem van mijn land, vooral armoede, drugs en economische problemen en het feit dat de president in de macht is van de machtselite?

Antwoord van Saint Germain door Kim Michaels:

Ik heb al leringen gegeven over armoede in mijn eerdere verhandelingen over Colombia. Herlees ze, bestudeer ze en zie hoe ze van toepassing zijn op alle aspecten van het leven, niet alleen in Colombia, maar in Zuid Amerika en verder.

Wat ik wel zal zeggen, vooral op dit moment over de situatie in Colombia, mijn geliefden, is dat je moet erkennen dat het hele probleem van drugs door hebzucht wordt aangewakkerd. De hebzucht om ten koste van alles geld te willen hebben, mijn geliefden, door alles te doen wat maar mogelijk is om aan dat geld te komen.

Daardoor moeten jullie als de spirituele mensen in Zuid Amerika voorzichtig zijn om het onderscheid te maken dat de manier om armoede te overwinnen niet is door alles te doen wat maar mogelijk is om geld te maken of te verdienen. Echt, de enige manier om armoede te overwinnen, is door de maatschappij weer op één lijn te brengen met de principes van God die het overvloedige leven tevoorschijn halen, zoals het bedoeld is.

En wat je juist nu in Colombia en andere naties ziet, is dit bewustzijn dat het op een of andere manier onrechtvaardig is dat de rijke landen al het geld hebben en wij niets. En daarom is het oké als we ze drugs kunnen verkopen en hun geld krijgen, want wij verdienen het om dat geld te krijgen en het van ze af te pakken, want zij verdienen het niet.

Dit is een bewustzijn dat totaal geen voeling heeft met het overvloedige leven, met de bereidheid om verantwoording te nemen voor je situatie, de talenten te vermenigvuldigen die je hebt gekregen, en daarom de terugkerende stroom van God te krijgen en te oogsten, wat je rechtmatige oogst is. Zodoende moet je voor je zien – je moet oproepen doen – dat de mensen in Zuid Amerika het bewustzijn van hebzucht overwinnen, dit bewustzijn van ongerechtigheid, dit bewustzijn van het gevoel hebben dat het op een of andere manier oneerlijk is dat Noord Amerika al het geld heeft en Zuid Amerika alle kinderen, zoals het populaire gezegde zegt.

Want zie je mijn geliefden, de realiteit is dat de omstandigheden in Zuid Amerika het product zijn van het bewustzijn van de mensen in Zuid Amerika. En ze moeten aan dat armoedebewustzijn ontstijgen, zoals ik in mijn verhandelingen heb gezegd. En zodoende is het niet de oplossing om hoe dan ook geld te krijgen, maar het te krijgen door het bewustzijn te verhogen naar het bewustzijn van overvloed.

Want je ziet dat er in Zuid Amerika een ongelooflijke overvloed is in de natuur en aan natuurlijke bronnen. En dit mijn geliefden, houdt verband met het tweede deel van de vraag. Waarbij je ziet dat de huidige presidenten, niet alleen in Colombia, maar in veel landen in Zuid Amerika, die totaal op één lijn zitten met de machtselite in die landen, die vaak wetten uitgeven die de elite privileges geven en ze daardoor in staat stelt om de rijkdom in de natuur te monopoliseren in plaats van het volk de oogst van die weelde te laten binnenhalen.

En dit is opnieuw, iets waar je oproepen voor moet doen, want dit is opnieuw de machtselite die zo in het bewustzijn van hebzucht, de blinde hebzucht, mijn geliefden, vastzit. En zien jullie dat die blindheid wordt gebaseerd op gescheidenheid, waardoor je, omdat jij je van God hebt gescheiden, geen andere manier ziet om overvloed te krijgen dan door het met geweld te nemen. Waardoor jij het moet afpakken – jij in de betekenis van de machtselite – die het van de bevolking af moet pakken.

Het totaal tegenovergestelde van het bewustzijn om je talenten te vermenigvuldigen, bereid te zijn om te werken aan het verhogen van het al, zodat de hele maatschappij wordt verhoogd, en zodat het bewustzijn wordt verhoogd en op één lijn komt met de Rivier van Leven. Waarbij je ziet dat als je in feite alle mensen in de rijkdom van de natuur laat delen, nu dan kan de terugkerende stroom van God zelfs nog meer rijkdom zijn, zelfs nog meer ingenieuze manieren om de rijkdom van de natuur te gebruiken. Om meer overvloed door kennis en technologie naar buiten te brengen dan nu op dit moment kan, waardoor de overvloed van de natuur enkel wordt geoogst door de bevolking te dwingen om al het werk te doen, en zodoende de vruchten van hun werk in handen van weinig mensen te concentreren.

Dus je ziet, je moet oproepen doen om uit dat armoedebewustzijn te ontwaken, dat zowel de elite als de meerderheid van de bevolking heeft, mijn geliefden. Waardoor je een wederzijds afhankelijke situatie krijgt, waarbij de mensen – zoals ik al gedetailleerder heb uitgelegd – de verantwoording niet willen nemen voor hun situatie en daarom eigenlijk willen dat de elite de beslissingen voor hen neemt. Welnu, mijn geliefden, als de mensen de elite de beslissingen laten nemen, is het dan een wonder dat de elite beslissingen neemt die in hun eigen voordeel zijn, die ze in staat stellen om privileges te krijgen door de mensen