Yeshua of Jezus Christus

ONDERWERPEN: Jezus stond bekend als Yeshua – zijn naam als geascendeerde meester is Jezus Christus – Jezus Christus is de officiële naam en draagt zijn vibratie – Jezus gebruikt Sananda niet mensen moeten vrede sluiten met Jezus om het Aquariustijdperk in te gaan

Vraag: Vraag 1: Als Sananda niet, en nooit, je echte zelf is geweest, dan wie is er of wie was er dan? Ik weet dat je Jezus de Christus was toen je op aarde was, maar wie ben je NU? Ze zeggen dat zelfs de grootste meesters evolueren en als namen vibraties hebben, dan moet je toch een andere naam hebben, niet? Niet om je voor het blok te zetten, geliefde Jezus, maar ik denk dat je het wel begrijpt. Eén van de dingen die ik altijd leuk aan je vond, zelfs tijdens je missie op aarde, is dat je zo praktisch bent, om de rigoreuse disciplines te ontlopen die je voor jezelf hebt bepaald, om anderen te dienen en te redden, zelfs van hun eigen fouten.

Vraag 2: Waarom noem jij je Jezus wanneer de letter J niet in de oorspronkelijke Aramese taal bestond? Mijn goede vriend is een heel helder kanaal en channels Jeshua (Yeshua). Als jij de echte Jezus bent, wie is dan het wezen dat mijn vriend channelt?

Vraag 3: Waarom gebruik je de naam Jezus Christus en niet Jezus de Christus?

Antwoord van Geascendeerde MeesterJezus door Kim Michaels:

Toen ik op aarde was, stond ik in feite niet bekend als Jezus Christus. Men kende mij door mijn Aramese naam Yeshua.

Tegenwoordig ben ik een geascendeerde meester met de naam Jezus Christus en dat is de naam waaronder ik bekend sta bij mijn collega’s de geascendeerde meesters. Dat is ook de naam die mijn vibratie heeft en mijn Aanwezigheid oproept. Het is inderdaad de officiële naam die ik gebruik voor deze planeet en in de afzienbare toekomst blijf gebruiken. Zelfs alternatieve spellingen van mijn naam in het Grieks of Aramees zijn niet mijn officiële namen en dragen niet dezelfde vibratie als de naam Jezus Christus.

Ik heb wel een innerlijke, of spirituele naam, maar die naam kan niet door de menselijke tong worden uitgesproken of gehoord door het menselijke oor. Noch zou ik die naam bekend maken, of liever een materiële versie ervan, gezien de huidige bewustzijnsstaat van de mensheid. Als ik dat zou doen, zouden bepaalde mensen op deze planeet hem onmiddellijk misbruiken in hun rituelen met zwarte magie. Dus elke willekeurige entiteit die beweert mij te zijn en zegt  mijn ‘ware spirituele naam’ te gebruiken, is zeker niet de echte Jezus Christus.

Wat betreft disciplines, wanneer je geslaagd bent voor een bepaalde initiatie op het spirituele pad, hoef je niet meer de discipline aan te hangen die nodig was om voor die initiatie te slagen. Wanneer je hebt geleerd te lopen, heb je geen krukken meer nodig. Een discipline wordt gedefinieerd om je te helpen groeien. Als je rigide of fanatiek wordt bij het toepassen van de discipline, zal het je groei hinderen. De mens werd niet voor de sabbat geschapen.

Wat betref de tweede vraag, waarom zou ik de Aramese versie van mijn naam gebruiken wanneer ik in het Engels spreek? Ik gebruik deze website in een poging om het breedst mogelijke publiek te bereiken en de naam waar ik het meest algemeen onder bekend sta, is ‘Jezus Christus’.

Ik ben af en toe aan mensen verschenen en toen heb ik de Aramese versie van mijn naam gebruikt, maar ik heb niet de intentie om die naam bij een breed publiek te gebruiken.

Ik begrijpen dat veel new age mensen emotionele littekens hebben door de op angst gebaseerde benadering van religie die door het orthodoxe christendom wordt voortgezet. Ik voel mededogen met degenen die genezing behoeven om me te benaderen zonder het loodzware gewicht van angst of schuld dat ze in hun jeugd hebben opgelopen. Niettemin, vereist spirituele vooruitgang dat je alle angsten overwint, zodat ik niet de intentie heb om op mijn tenen om de angsten van mensen heen te lopen door een andere naam te gebruiken, hetzij Sananda of elke willekeurige andere naam die door de channelers op de markt worden gebruikt.

Als mensen met succes de overgang maken naar het bewustzijn van Aquarius, moeten ze dat doen door vrede met mij te sluiten, zoals elders wordt uitgelegd. Ze kunnen dat niet doen door naar een entiteit te luisteren die beweert mij te zijn en een valse naam gebruikt. Ze kunnen dat alleen maar doen door op mijn ware vibratie en Aanwezigheid af te stemmen, dus ze kunnen beseffen dat de echte Jezus een Meester van liefde is en niet een valse meester die angst gebruikt. Ik kwam mensen de perfecte liefde brengen die alle angsten uitbant. Accepteer deze liefde en je zult alle angsten of andere negatieve gevoelens overwinnen die worden geassocieerd met de naam Jezus Christus.

Wat betreft de derde vraag, ‘Jezus de Christus’ is een titel. De titel ‘de Christus’ kan en zal aan iedereen worden gegeven die het Christusbewustzijn bereikt. Niettemin klinkt die titel erg formeel en na een tijdje wordt het natuurlijk dat je het verkort tot ‘Jezus Christus’. Ik gebruik Jezus Christus omdat het minder formeel klinkt – je zou zelfs kunnen zeggen dat het een zuiver persoonlijke voorkeur is. Door echter zowel ‘Jezus’ als ‘Christus’ te gebruiken, kunnen de meeste mensen zich effectiever met mijn vibratie verbinden dan door alleen maar ‘Jezus’ of alleen maar ‘Christus’ te gebruiken. Omdat ‘Christus’ een onpersoonlijke titel is, heeft het niet zoveel van mijn vibratie als ‘Jezus Christus’ en ik moedig mensen niet aan om de term ‘Christus’ te gebruiken om me te roepen. Naarmate je een grotere persoonlijke relatie met mij ontwikkelt, zal het natuurlijk voor je zijn om alleen de naam ‘Jezus’ te gebruiken.