De Lotusbloem van de Boeddha

Ontdek je bedoeling van je leven door de meditatie van de Lotusbloem van de Boeddha

Gautama Boeddha, 5 juli 2005

Wat is mijn missie in het leven?
Zovelen van jullie vragen zich af: “Wat is mijn missie op deze aarde? Waarom ben ik hier? Wat kwam ik brengen?” De sleutel om uit te vinden waarom je hier bent is door weer contact te leggen met de Stilte van de Boeddha. Dit is mijn aanbod voor jou – stilte – de stilte van de Boeddha die buiten alle rumoer om in dit rijk van tijd, de zee van Samsara omgaat.

Ik geef je de visualisatie dat, wanneer jij je bevindt in de drukte van de marktplaats en je bewust wordt dat jij je radeloos voelt, of gestrest, of belast, je opzij stapt en zegt: “Ah, ik zit vast in de modder op de bodem van het meer. Maar nu vind ik dat punt van stil zijn in mijn hart, ik zal het zaad van de lotusbloem vinden en ik zal ontkiemen en een stengel naar de oppervlakte van het water sturen.”

En je visualiseert hoe het witte Moederlicht van de basis naar de kruin opstijgt en als het de kroon bereikt, ontvouwen de duizend bloemblaadjes zich. En je zit nu niet meer in de modder, omdat je zit als de Boeddha – met mijn Aanwezigheid die over je heen ligt – en je drijft letterlijk op het water. Je drijft op de zee van Samsara en niets onder de oppervlakte kan je raken, omdat de oppervlakte zo kalm is als een zee van glas.

Dat is de stilte. En maak wat tijd vrij, af en toe, om gewoon van de stilte te genieten. Er is zoveel lawaai op deze wereld. Doe de radio uit. Zet de muziek af. Haal de stekker uit de lawaai makende machines die mensen bedacht hebben om te voorkomen dat je de Eeuwige Stilte ervaart.