Begrijpen wat rozenkransen wel of niet kunnen doen

Saint Germain, 31 augustus 2005

UIT: Visualiseer een betere Toekomst door de Problemen van tegenwoordig te begrijpen

Zoals ik al vanaf het begin heb uitgelegd, is het belangrijkste probleem op aarde dat zoveel mensen zich het niet gewaar zijn, ze zijn in een spiritueel coma. Dit geldt niet alleen voor de Verenigde Staten maar wereldwijd. En zoals Moeder Maria heeft uitgelegd, is het inderdaad noodzakelijk dat – voor het jaar 2012 – de mensheid wordt gewekt voor de realiteit van het verband van het bewustzijn van de mensen, tussen het massabewustzijn, en natuurrampen. En daarom dijn er bepaalde rampen die niet door rozenkransen en gebeden kunnen worden verteerd. En er zijn andere rampen die niet kunnen worden verteerd, ongeacht hoeveel gebeden en rozenkransen je misschien opzegt.

Deze laatste orkaan is een typisch voorbeeld van een ramp die niet had kunnen worden afgewend door de rozenkransen op te zeggen. Het enige wat deze ramp had kunnen verkleinen, was een ontwaken – op nationale schaal en vooral in het gebied dat door de orkaan werd aangetast. Als mensen in het gebied en landelijk echt waren ontwaakt voor de feiten die ik in deze verhandeling heb beschreven, had de orkaan kunnen worden tegengehouden door gebeden en rozenkransen. Maar toch, zoals ik heb uitgelegd, zou het in principe onmogelijk zijn geweest om deze mensen te wekken voor het gevaar dat ze niet geloofden dat het zou kunnen gebeuren of zo extensief zou zijn als het geval is. De reden is dat deze mensen zo vastzaten in de twee extremen die ik eerder heb beschreven.

Mijn punt is dat de belangrijkste focus voor je rozenkrans moet zijn op het ontwaken van de mensen. Je moet je ervan gewaar zijn dat wat je met de rozenkransen doet, is de energieën transformeren en de dualistische overtuigingen in het massabewustzijn oplossen die voorkomen dat mensen worden gewekt. Maar toch probeer je op geen enkele manier de vrije wil van mensen te schenden. He is een feit dat zolang mensen door deze energie worden belast en vastzitten in dualistische overtuigingen, ze geen vrije keuzes kunnen maken. Het verwijderen van de lasten van mensen zal ze de optie geven om te kiezen, maar het garandeert niet dat ze hun levensstijl veranderen. Dus jullie rozenkransen kunnen mensen een kans geven om hogerop te komen, maar hoeveel rozenkransen je ook doet, ze garanderen niet dat mensen bereid zijn hun kijk op het leven en hun levensstijl te veranderen.

Daardoor moet jij je ervan gewaar zijn dat hoewel de rozenkransen essentieel zijn om een Gouden Eeuw te brengen, je niet kunt garanderen dat rampen worden voorkomen. Als mensen niet bereid zijn om veranderingen door te voeren door innerlijke leiding, zullen ze calamiteiten bespoedigen als een andere kans op wakker te worden. Mijn punt is dat zelfs als bepaalde rampen heel negatief kunnen lijken, ze ook bekeken kunnen worden als onderdeel van het grotere proces dat ZAL garanderen dat de mensheid geleidelijk ontwaakt.

Je zou kunnen nadenken dat wat er is gebeurd sinds Moeder Maria is begonnen haar rozenkransen uit te geven, is dat het hele planetaire bewustzijn is gezuiverd en verhoogd. Daarom verlopen de dingen vloeiender en het is de reden dat rampen gemakkelijk verkleind kunnen worden. Maar je hebt nog steeds plaatselijke niches waarin mensen die in bepaalde streken leven, niet op de groei in het planetaire bewustzijn hebben gereageerd. En jullie rozenkransen doordringen op dit moment al deze niches. En om dat te laten gebeuren, hebben we meer mensen nodig die rozenkransen opzeggen en aan hun Christusschap werken.