Verklarende Woordenlijst T-U

Transcenderen
Omvormen tot iets beters.

Transfiguratie
Een spirituele initiatie op het pad naar Christusschap. Het betekent dat je de identificatie met jouw fysieke lichaam en haar beperkingen transcendeert.

Tweelingvlam
De Schepper staat boven de vorm. Maar als de eerste scheppingsdaad drukte de Schepper zich uit als twee polariteiten, de mannelijke of uitbreidende polariteit, en de vrouwelijke of samentrekkende. Deze twee basispolariteiten worden vertegenwoordigd door twee kosmische wezens Alpha en Omega. In het spirituele rijk, vinden wij veel wezens die een polariteit vormen tussen het mannelijke en vrouwelijke. Bijvoorbeeld: Elohim en Aartsengelen hebben allemaal een mannelijk-vrouwelijke polariteit.

Er bestaat een populaire overtuiging dat onze ziel als zo’n polariteit werd geschapen en daardoor zou elk van ons een tweelingvlam hebben, waarvan men denkt dat het de perfecte metgezel is en ons completeert. Helaas heeft dit tot veel romantische ideeën geleid om naar de perfecte liefde op zoek te gaan. Het is noodzakelijk dit in evenwicht te brengen door het feit dat je ascendeert als individueel wezen, niet met jouw tweelingvlam. Zodoende is het pad naar ascensie een pad waardoor je spiritueel compleet wordt en jezelf volledig in eigen onderhoud kan voorzien, in staat bent volledig op eigen kracht te ascenderen.

Uiterlijk (outer)
Outer circumstances: uiterlijke omstandigheden, de omstandigheden in de buitenwereld

Outer mind: de dagelijkse denkgeest, in navolging van Een Cursus in Wonderen. Je dagelijkse denken.