De ware overwinning is een spirituele overwinning

Elohim Victoria, 20 mei 2007

Victoria BEN IK! En IK BEN de Elohim van Victorie! Want ik ben de Aanwezigheid, de Vlam, van Victorie die alles wat er niet aan gelijk is, verteert. Denk eens na over de uitgestrektheid van de kosmos. En wanneer je de onmetelijke ruimte van die melkwegstelsels ziet, kun je dan niet zien, mijn geliefden, dat de aarde oneindig klein is in vergelijking met de kosmos zelf? Dit betekent niet dat de aarde onbelangrijk is. Maar het zou je een realistische inschatting moeten geven dat deze aarde en de krachten op aarde lang niet zo belangrijk of machtig zijn, als ze lijken en als ze denken.

Zien jullie niet, mijn geliefden, dat deze aarde maar een stofje in een bijna oneindig universum is? Dus wat dwaas om dan te denken dat degenen die zich opgeworpen hebben als de machthebbers op aarde, werkelijk enige macht hebben vergeleken met de uitgestrektheid van het universum zelf.

De illusie dat problemen te groot zijn om te worden opgelost
Mijn geliefden, jullie kunnen misschien het machtigste leger op aarde zien. Je kunt ze misschien uitgerust met hun nucleaire wapens zien, maar wat kunnen zij de verafgelegen melkwegstelsels van de kosmos aandoen? En dit zou je de juiste inschatting moeten geven dat de Schepper die zo’n uitgebreid heelal kon scheppen, veel meer macht heeft, oneindig veel macht meer, dan welke macht op aarde ook. En dus zouden jullie moeten beseffen dat wanneer die macht van God door degenen mag stromen die zich hebben opengesteld om de open deur voor die macht te zijn, wel dan “is dit bij mensen onmogelijk, maar met God is alles mogelijk.” Er is geen één conditie op aarde die niet door de macht van God kan worden opgelost of verteerd of getransformeerd.

Een van de belangrijkste complotten van het gevallen bewustzijn en de wezens die dat belichamen, is jullie juist te laten geloven dat jij zo onbelangrijk bent en dat de problemen op aarde zo groot zijn dat jij niets kunt uitrichten om de status-quo te veranderen. Er is niets wat jij kunt doen om de machtselite omver te werpen. Maar mijn geliefden, dit is slechts een illusie, met de bedoeling om maar één ding te doen, namelijk te voorkomen dat jij het Licht van God door jou heen te laten schijnen, het Licht van God dat al verankerd zit in het koninkrijk van God dat binnenin jou is.

Hun grootste angst is dat een kritiek aantal mensen zal opstaan en zegt: “Wat er ook gebeurt, wij volgen het pad van individueel Christusschap. Wij volgen het voorbeeld van onze allergrootste leraar, Jezus Christus, op. En wij durven het aan om de werken te doen die hij heeft uitgevoerd, omdat we weten dat niet WIJ het werk doen – God in ons doet het werk.” Dit is hun allergrootste angst, omdat zij weten dat zij niets konden doen om Jezus tegen te houden, om Gautama te tegen te houden, om de vele andere mensen tegen te houden die tot het besef zijn gekomen dat zij individualisaties van God op aarde zijn en dat zij de macht van God door zich heen kunnen laten stromen.

En daarom weten ze dat als een kritiek aantal mensen dat Christusschap zou manifesteren, zij dan hun macht over deze planeet zouden verliezen. En ze zouden dan de keuze onder ogen moeten zien dat zij, óf hun manier van doen moeten veranderen, óf de tweede dood ondergaan. Dit proberen ze te vermijden of uit te stellen door ervoor te zorgen dat de mensen het karma dat zij gecreëerd hebben, op zich nemen. Maar door jullie bereidheid om je los te maken van dat bewustzijn van hopeloosheid, verlamming, wanhoop, je waardeloos voelen, hebben jullie laten zien, hebben jullie aangetoond, dat zij niet zullen winnen, dat zij zich niet zullen handhaven. Want God zal de overwinnaar op aarde zijn.

Durf de dualistische strijd achter je te laten
Zodoende kom ik jullie prijzen. Want zie je, mijn geliefden, het is geen kwestie van een of andere grote, epische strijd tegen de krachten van duisternis vechten, hen met een reusachtige explosie verslaan. Nee, de ware revolutie die de aarde zal veranderen, is de revolutie in jouw innerlijk waarin jij durft te zijn wie jij bent en de dualistische strijd ontstijgt en zo weigert die te voeden.

Dit is de ware victorie waar wij naar op zoek zijn – degenen die overwinnen en zijn wie zij in God zijn. Jullie hebben het aangedurfd aan dat proces te beginnen. En jullie kunnen er zeker mee doorgaan. Ja, mijn geliefden, ik voel hoe sommigen van jullie je twijfels hebben. Maar ik vraag je niet het Christusbewustzijn in de volgende vijf seconden te bereiken. Ik vraag jullie om door te gaan met waar wij over gesproken hebben, namelijk de ene voet voor de andere te zetten. Doe één stap per keer en neem je eenvoudig voor dat wat er ook gebeurt, jij – de rest van je leven – doorgaat één klein stapje tegelijk te zetten, altijd naar de volgende stap op zoek te gaan. Nooit jezelf te laten tegenhouden door een gevoel van gemakzucht, of het gevoel van angst of hopeloosheid.

Alles wat ik vraag, is dit: Zoek altijd naar de volgende stap die jij kunt zetten. Ga op zoek naar hoe jouw ego met een excuus probeert aan te komen waarom jij die stap niet moet zetten. En besef dan dat het slechts een illusie is en neem je voor dat hij je niet zal weerhouden, maar hoe dan ook die volgende stap te zetten. Dat vraag ik van jullie, mijn geliefden. Want dat zal jullie de victorie geven.

Sommige van onze studenten hadden soms een enigszins naïef en zwart-wit perspectief, omdat zij dachten dat wat zij aan het doen waren, een epische strijd was, waarbij ze aan het einde trots zouden kunnen zijn, omdat zij de vijand hadden verslagen. Dit, mijn geliefden, is het overblijfsel uit een bewustzijn dat deze planeet lange tijd doordrenkt heeft en ervoor gezorgd dat veel mensen eigenlijk ten strijde wilden trekken, omdat zij dachten dat oorlog voeren een roemrijke activiteit was die hen eer zou opleveren.

Het wordt tijd dat de spirituele mensen deze bewustzijnsstaat, om tegen een vijand te willen en moeten vechten, loslaten. Het wordt tijd dat jullie beseffen dat er een hogere vorm van victorie is dan de dualistische victorie die van je eist dat jij een vijand in de buitenwereld verslaat, namelijk door andere mensen te overwinnen of te doden. Het wordt tijd dat jullie beseffen dat de ware victorie een spirituele victorie is, namelijk die van de dualiteit ontstijgen. Jullie behalen niet de ultieme victorie door andere mensen die jullie als je vijand hebben bestempeld, te vernietigen. Jullie behalen de ultieme victorie door het bewustzijn te ontstijgen dat ervoor zorgt dat jullie andere mensen gescheiden van je zien, daarmee veranderen jullie in potentie je vijanden in je broeders en zusters in Christus.

De mogelijkheid van een nederlaag ontstijgen
Dit is de ultieme victorie. En dat vraagt van jullie dat je het gevoel overwint dat het mogelijk is dat jij verliest. Jullie hebben misschien je twijfels of jij je Christusschap kunt manifesteren, of dat je een bepaalde situatie kunt overwinnen. Maar ik zeg je, mijn geliefden, Henry Ford had natuurlijk gelijk toen hij geïnspireerd werd te zeggen: “Of je nu gelooft dat je het kunt of dat je het niet kunt – jij hebt gelijk.” Want de overtuiging brengt die werkelijkheid teweeg. Als jij gelooft dat je niet kunt winnen, dan kun je niet winnen. Maar als jij met heel je hart gelooft, accepteert en besluit dat jij kunt en zult winnen, dan zal dat jouw werkelijkheid zijn.

Ik geef jullie de echte Vlam van Victorie die niet het tegenovergestelde van nederlaag is, want er is geen tegenovergestelde polariteit en dat hoeft ook niet – want het is de ongeëvenaarde victorie van God. En in die Vlam van Victorie bestaat de mogelijkheid tot mislukken niet. Want je weet dat als je één kleine stapje per keer blijft zetten, jij dan alleen maar kunt winnen. Want victorie, mijn geliefden, is geen passieve staat van geen verandering. Wat is de victorie? Zelftranscendentie, een stap hogerop komen dan waar je gisteren was. Dat is victorie!

Het is geen kwestie van het bereiken van een ultieme staat van volmaaktheid, waar groei of verandering niet meer mogelijk is. Nee, degenen die de menselijke staat zijn ontstegen, zijn degenen die de waarheid ontdekt hebben dat het leven zelf – dat God zelf – eeuwige, voortdurende zelftranscendentie is. Wanneer jij besluit te blijven transcenderen – net zolang als je bewustzijn hebt – wel dan, mijn geliefden, heb jij de Cirkel van victorie, de Vlam van Victorie, betreden.

Je bent het pad van victorie opgegaan, waar de mogelijkheid tot nederlaag niet bestaat. Het is geen kwestie van ‘of’ je het haalt. Het is slechts een kwestie van één klein stapje per keer zetten. En wanneer je merkt dat je bent teruggegleden, veroordeel jezelf dan niet. Je geeft het gewoon op en gaat daarna verder. Als je altijd verder gaat, als je altijd de volgende stap zet, kun je niet verliezen. Heeft Jezus niet zijn prachtige parabel over de talenten gegeven? En de dienstknechten die de talenten die ze hadden gekregen vermenigvuldigden, werden beloond. Want heeft de Heer niet gezegd: “gij goede en getrouwe dienaar, je bent getrouw gebleken in kleine dingen. Ik zal ik je over veel meer aanstellen.”

Wanneer je dat besluit neemt – dat je één klein stapje per keer blijft zetten – dan zou je misschien kunnen zeggen dat de kleine stapjes die jij kunt doen, niet voldoende zijn om de uiteindelijke victorie of een bepaalde staat van Christusschap te bereiken of de Gouden Eeuw te manifesteren. En daarin heb je gelijk. De kleine stapjes die jij kunt zetten, zijn niet genoeg, maar de kleine stapjes die jij wel kunt zetten, zijn voldoende om de vermenigvuldiging van boven tot stand te brengen. En die vermenigvuldiging zal jouw Christusschap manifesteren, zal jouw victorie manifesteren, zal de Gouden Eeuw manifesteren.

De niet-dualistische Victorie begrijpen
Zoals met alles is er een dualistisch perspectief en er is ook nog een hoger supra-dualistisch perspectief. En wanneer je naar dit hogere perspectief reikt, zie je dat er nog een andere benadering is. Zelfs een benadering waar je niet krachtig en sterk voor hoeft te zijn om te winnen. Want ik heb eerder met grotere kracht door deze boodschapper gesproken, maar ik wil de kracht nu temperen om jullie een ander aspect van de Vlam van Victorie over te brengen, een rustiger aspect van die vlam die gebaseerd wordt op de innerlijke wetenschap dat er enkel victorie is.

Wanneer je het boek van Maitreya leest, kun je tussen de regels door lezen dat er nog nooit een sfeer is geweest die niet geascendeerd is – dat er nooit een sfeer zal komen die niet ascendeert. Want er bestaat geen twijfel over dat Gods visie en ontwerp voor deze wereld van vorm zich zal manifesteren. Het is alleen de vraag hoe lang het zal duren voor de wezens die hun vrije wil gebruikt hebben om zich van God af te scheiden, ofwel de dwaasheid van hun manier van doen inzien, ofwel geen kansen meer zullen krijgen, zodat de sfeer waarin zij leefden zonder hen ascendeert.

De kracht die de sfeer aanzet tot ascenderen is simpelweg dit: voortdurende zelftranscendentie. En je kunt je nooit in een situatie bevinden die niet getranscendeerd kan worden – ALS je bereid bent te transcenderen. Want hebben wij niet keer op keer gezegd dat jouw situatie in de buitenwereld een manifestatie is van jouw bewustzijnsstaat? Zelfs al voelt het nu misschien alsof jij geen macht over je situatie in de buitenwereld hebt, ik je moet zeggen dat je wel bij machte bent om met één stap per keer, één illusie tegelijk, je bewustzijnsstaat te veranderen.

En het gevoel dat jij verlamd bent en niets kunt doen, dus niet waar is. Want jullie kunnen je altijd overgeven. En juist door die onvoorwaardelijke overgave behaal jij de victorie. Want zoals door Maitreya in zijn boek en door Jezus en Moeder Maria eerder, is uitgelegd, kun je het menselijke bewustzijn niet perfectioneren. Je kunt het alleen ontstijgen. En om dat te doen, moet je het opgeven. Je moet het loslaten.

Er is gezegd dat het beter is jezelf te overwinnen dan een stad te veroveren. Ja zeker, jezelf overwinnen is niet een kwestie van strijd leveren. Het is zelfs geen kwestie van tegen jouw ego of tegen de verschillende delingen in jouw ego die onderling oorlog veroorzaken te strijden. Het is slechts een kwestie van die opgeven, ze loslaten – in de wetenschap dat jij meer dan dit bent. En dus accepteren dat jij elke situatie kunt ontstijgen – wanneer je bereid bent ernaar te kijken, te begrijpen waarom het onecht is en het dan gewoon los te laten. Daarom verzegel ik jullie harten, met de zachtheid van de Vlam van Victorie, en spreek ik ook mijn dankbaarheid uit. Want jullie hebben een nieuwe beweging, een nieuwe impuls, naar voren gebracht in het bewustzijn van Europa, namelijk die van VICTORIE DOOR OVERGAVE.