Je afstemmen op de Aanwezigheid van de Boeddha

De hele boodschap staat hier

Naar jullie universum kijken vanuit het perspectief van de Boeddha
Hoewel wij spreken over gevallen wezens en duistere krachten, weten wij – en wij willen dat jullie het ook weten – dat zij uiteindelijk niet echt zijn. Ik weet dat dit moeilijk te bevatten kan zijn voor sommigen van jullie. Want in het parallelle universum waar jullie geest op gericht is, lijken ze heel erg echt en het lijkt zelfs of zij de macht over jou in handen hebben. Maar daar kan ik mijn assistentie bij aanbieden, als jij maar een beetje tijd en aandacht besteedt aan het afstemmen op mijn Aanwezigheid.

Val niet ten prooi aan de verleiding hier een uitgebreid ritueel van te maken. Maak in gedachten gewoon een heel simpele visualisatie dat je onder de Boboom zit met de aanwezigheid van Gautama over jou heen geplaatst. En vraag mij dan jou te tonen hoe jouw parallelle universum eruit ziet vanuit mijn bewustzijnsstaat, of in ieder geval vanuit het bewustzijnsniveau dat vlak boven dat van jou ligt, zodat jij het kunt bevatten en jij je van de illusie dat deze Mara echt is en macht over je heeft, bevrijdt. Dit zal van je vragen dat jullie je – zoals Jezus het heeft uitgedrukt – afstemmen op de stilte, de stilte in jezelf.

Hoeveel van jullie hebben als kind met een tol, een draaitol, gespeeld? Waarschijnlijk allemaal, of jullie weten in ieder geval wel hoe zoiets werkt. Hij draait om zijn as en wanneer je naar de omtrek van het speelgoed kijkt, zou jij je kunnen richten op een bepaald punt van die omtrek, dat draait constant heel snel rond en staat nooit stil. Maar dat punt staat op de omtrek van een cirkel en die cirkel heeft een middelpunt. En hoe snel het punt op de omtrek ook ronddraait, het punt in het centrum staat altijd stil, toch?

Vanuit oppervlakkig perspectief kunnen de dingen op deze planeet misschien wel heel verwarrend en chaotisch lijken. Maar dat komt omdat je aandacht wordt geconcentreerd op het oppervlak van de aarde dat inderdaad met een snelheid van duizenden mijl per uur ronddraait. Dus richt je aandacht op de as, op het middelpunt en besef dat er, hoeveel rumoer er aan de oppervlakte is, ook een punt is dat altijd stilstaat. En in die stilte kun jij je eigen middelpunt vinden en daar zie je mij ook – want ik ben het middelpunt van al het leven op aarde. Dit is mijn ambt als ‘Heer van de Wereld’.

Dus zit ik in volledige rust en Eén, en hoewel ik de oppervlakkige verschijnselen zie – hoewel ik de demonen van Mara zie in hun vervormde staat – zie ik eraan voorbij en zie ik dat alles van het Ma-terlicht wordt gemaakt. En het Ma-terlicht is de Boeddhanatuur. Dit is zo één met de Boeddhanatuur die ernaar verlangt de perfecte beelden vergroot uit te beelden die in die Boeddhanatuur liggen opgeslagen, als een oneindig potentieel om de creativiteit tot uitdrukking te brengen op een manier die al het leven verheft in plaats van het aparte zelf te verheffen.

[]

Vergeet het punt van stil zijn niet
Mogen jullie dan allen in de vrede van de Boeddha verzegeld worden. Mogen jullie je het punt van stilte dat nooit beweegt, herinneren, hoe chaotisch de omstandigheden om je heen ook zijn. Er kunnen soms zelfs in jullie eigen energiesysteem, veel storingen optreden. Maar je zult nadenken en verder kijken, je kunt dat punt van stil zijn vinden – eeuwig onvoorwaardelijk stil zijn dat geen enkele omstandigheid op aarde kan verstoren.

En wanneer jij in dat middelpunt staat, kun je gewoon de omtrek van de cirkel die ronddraait, bekijken. En dan kun je zien waar je moet ingrijpen om het ronddraaien te stoppen of te vertragen. Want wanneer jij stil bent, heb je de macht om alles te stoppen wat op aarde ronddraait – want jij bent één met de grotere macht die boven de aarde staat. Dat hebben de verkeerde leraren van de aarde ontkend; zij willen je laten geloven dat er, óf geen grotere macht is, óf dat die maar door één persoon tot uitdrukking gebracht kan worden – die helaas niet meer op aarde is. Geloof mij of niet, maar bewijs mijn woorden door je jouw middelpunt van stil zijn te herinneren.