Hoe je Decreten en Affirmaties opzegt

door Kim Michaels

Een decreet of affirmatie opzeggen is gemakkelijk. Je leest hem gewoon hardop. Vanzelfsprekend kun je de invocatie vanachter je computer opzeggen, maar de meeste mensen printen hem liever uit. In de STORE kun je een E-book kopen waar invocaties en rozenkransen op staan, waardoor je ze met een smart phone of E-book reader kunt lezen, zodat je die altijd bij je hebt.

Wees je ervan bewust dat voor veel spirituele mensen het een beetje aanpassing vergt om een affirmatie of decreet hardop uit te spreken. De reden is dat veel van ons eraan gewend zijn om in stilte te mediteren. Maar als je een oprechte poging doet, zul je merken dat je er snel aan went. De beste motivatie om ermee door te gaan, is dat je ervaart dat ze werken. Je staat er vaak versteld van hoe veel meer licht je kunt oproepen door het gesproken woord in vergelijking tot de stille meditatie (dat wil niet zeggen dat die niet nuttig is; het gesproken woord is gewoon een heel krachtig middel.)

Waar zeg ik een affirmatie of decreet op?
Je kunt dat overal doen, maar de meeste mensen zitten het liefst in een rustige kamer, waar zij niet gestoord worden. Aangezien affirmaties of decreten kort zijn, heb je grote flexibiliteit betreffende de hoeveel tijd die je eraan besteedt. Daardoor kun je ze gemakkelijk bij je dagelijkse routine aanpassen, wanneer je even pauze hebt.

Je kunt voor de computer zitten, maar de meeste mensen zitten toch liever in een gemakkelijke stoel. Zit enigszins rechtop, maar wel in een gemakkelijke houding. De energie stroomt dan beter.

Wanneer zeg ik een affirmatie of decreet op?
Je kunt een affirmatie of decreet op ieder moment opzeggen. Sommigen zeggen hem graag ’s morgens op, omdat hij dan de hele dag effect heeft en jouw dag vaak gemakkelijker laat verlopen. Dit geldt vooral voor decreten die de hele dag voor geestelijke bescherming zorgen. Dan kun je ’s avonds decreten opzeggen om lagere energie te transmuteren die je gedurende de dag hebt opgepikt. Als je een suggestie wilt om te beginnen, zeg dan het decreet aan Hercules 1.01 ’s morgens 9 x op. Zeg het decreet aan Astrea 4.01 en Arcturus 7.01 9 x ’s avonds op.

Hoe lees ik de affirmatie of het decreet eigenlijk op?
Nu moeten we onderscheid maken tussen affirmaties en decreten.

Een affirmatie lees je gewoon hardop op en je kunt dat langzaam doen en je daarbij op je hart concentreren en op de woorden te mediteren, of je kunt hem sneller opzeggen. Een affirmatie lees je gewoonlijk 1x of anders 3x.

Bij een decreet heb je het decreet zelf, een inleiding en een verzegeling. De inleiding roept de Aanwezigheid van de meester die het decreet sponsort op. Na de inleiding geef je symbolisch een korte verklaring die het decreet opdraagt een specifieke kwestie op te lossen. Daarna zeg je de inhoud van het decreet op, gewoonlijk meerdere keren. En tot slot zeg je de verzegeling eenmaal om de sessie te voltooien en de energie en jezelf te verzegelen.

Een eenvoudig voorbeeld is dit:

“In naam van IK BEN DIE IK BEN, Jezus Christus, roep ik (de naam van één of meer meesters) op het licht te richten op: (noem specifieke omstandigheden) in overeenstemming met de volmaakte visie van Christus.”

Sommige decreten hebben een verzegeling, maar je kunt ook je eigen verzegeling maken, zoals:

“In naam van de Christus, roep ik de verzegeling van mij en al het licht dat werd opgeroepen op, in overeenstemming met de volmaakte visie van Christus. Amen.”

Een decreet rijmt, wat inhoudt dat je het op een veel ritmischer manier kunt opzeggen, waardoor er meer licht wordt opgeroepen. Je kunt een decreet ook langzaam opzeggen, terwijl je op de woorden mediteert en dat is een goede manier om te beginnen. Je kunt een decreet ook op een krachtiger, bijna staccato, manier opzeggen. En tot slot kun je een decreet sneller opzeggen, waardoor er een flow ontstaat waar een bijna op zichzelf staande kracht inzit.

Omdat een decreet rijmt, heeft het een bepaald ritme en het is belangrijk dat je het juiste ritme leert. Om dat te doen, ga je naar de decreten aan de Zeven Elohim en open je één van die specifieke decreten. Voor elk decreet is er een soundfile dat je het juiste ritme leert.

De mogelijkheden zijn onbegrensd wat betreft de snelheid waarmee je een decreet opzegt. Ervaren beoefenaars kunnen een decreet zo snel opzeggen dat onervaren mensen de woorden niet eens kunnen verstaan. Een decreet is echter alleen effectief wanneer jij je hartchakra erbij betrekt en dus is het belangrijker dat je voelt dat je hart erbij betrokken is dan heel snel een decreet opzeggen.

Je geeft het decreet een aantal kenmerkende keren. De geascendeerde meesters zeggen dat er bepaalde getallen zijn waardoor zij het effect van een decreet mogen vermenigvuldigen. Die aantallen zijn 3 keer, 9 keer, 14 keer en 33 keer.

Als je nooit eerder decreten hebt opgezegd, moet je misschien een poosje oefenen voor jij je op je gemak voelt bij die techniek. Maar je krijgt wel veel gemakkelijker resultaten als je de decreten samen met een recording opzegt, en de beste manier is om met de Decreten aan de Elohim te beginnen die je rechtstreeks in onze STORE kunt kopen en downloaden.