Hoe de rozenkransen van Moeder Maria oorlogen kunnen voorkomen

Dit is een passage uit een langer dictaat. Lees het hele dictaat hier.

Gautama Boeddha, 1 januari 2007

De status voor 2006
Laat ons, zoals gewoonlijk aan het eind van het jaar, de stand van zaken weergeven, even kort op het jaar 2006 terugblikken. Wat waren de belangrijkste gebeurtenissen van 2006? Nu, ik moet zeggen dat de belangrijkste gebeurtenis van 2006 natuurlijk een gebeurtenis was die niet heeft plaatsgevonden, namelijk dat we niet de uitbraak van een belangrijke oorlog op het fysieke vlak hebben gezien. Jullie hebben natuurlijk onrust gezien. Jullie hebben gezien dat zaden van oorlog geplant werden. Maar die is nog niet tot volle rijpheid uitgesproten, zoals echt had kunnen gebeuren vanwege één specifieke factor. En die factor is natuurlijk dat de rozenkransen van Moeder Maria en de vredesrozenkransen dit jaar door heel veel mensen werden opgepakt.

Welnu, om ervoor te zorgen dat jullie niet verleid worden om je met enige vorm van superioriteit bezig te houden, zal ik jullie een realistische inschatting geven. Er zijn natuurlijk te weinig mensen die deze rozenkransen en invocaties opzeggen om het maximale effect te krijgen dat wij wensen. Niettemin zie je, als je naar de wereldgeschiedenis kijkt, dat de eerste wereldoorlog uitbrak na de moord op één persoon. En zo werd het schot dat overal in de wereld werd gehoord, het geluid van vele schoten dat in veel delen van de wereld werd gehoord. Het was natuurlijk niet dat ene schot dat de eerste Wereldoorlog heeft veroorzaakt, want tussen de naties was veel spanning die zich al verscheidene jaren aan het opbouwen was. Maar die ene gebeurtenis was de katalysator, het startschot, dat er voor zorgde dat vijandelijkheden uitbraken.

In die dagen was het in principe onvermijdelijk dat er een oorlog uitbrak. Dus, als die ene moord er niet geweest was, dan zou er natuurlijk een andere gebeurtenis zijn die oorlog had laten uitbreken. Niettemin is de situatie op de wereld tegenwoordig anders, omdat de planeet naar een hoger niveau is gestegen en het bewustzijn van de mensheid echt verhoogd is. Dus bestaat er absoluut geen garantie meer dat er een grote oorlog zal uitbreken. En we zijn inderdaad op het punt aangeland dat hoe meer tijd verstrijkt zonder dat er oorlog uitbreekt, hoe waarschijnlijker het wordt dat dit ook niet meer gebeurt. Dus kan ik zeggen dat voor elke dag die voorbijgaat zonder dat er oorlog uitbreekt, het steeds minder waarschijnlijk wordt dat er oorlog uitbreekt.

Als de gebeurtenis die de aanleiding vormde tot de eerste wereldoorlog, vermeden was, dan zou er geen andere aanleiding zijn geweest, dan zou zelfs de spanning die er was, onvoldoende zijn geweest om ervoor te zorgen dat er oorlog uitbrak. En uiteindelijk zou dan die spanning in de loop van de tijd verminderd zijn en had die oorlog voorkomen kunnen worden. Dus vraag ik jullie te bedenken dat juist de factor die voorkomen heeft dat er een derde wereldoorlog had kunnen uitbreken, inderdaad de rozenkransen van Moeder Maria waren.

Want wanneer de druk achter de dam zich opbouwt, komt er een kritiek moment waarop de dam het nog steeds wel houdt, maar waarbij een paar pond extra druk ervoor zou kunnen zorgen dat de dam wel doorbreekt. Maar als iets voorkomt dat die paar pond druk zich manifesteert, nu, dan zal de dam het houden tot de regen afneemt en het water begint te zakken. En zo zie je dat, hoewel een klein aantal mensen geen planetaire invloed kan uitoefenen en alle spanning wegnemen, wel het planetaire effect kan hebben dat het voorkomt dat er een aanleiding ontstaat die er anders voor gezorgd had dat de spanning die de emotionele en mentale rijk bestaat, naar het fysieke overslaat. Dit, mijn geliefden, is natuurlijk het belang van gebed, meditatie en allerlei soorten spirituele rituelen.

Dus vanzelfsprekend hebben alle mensen die spirituele rituelen hebben uitgevoerd, aan deze gebeurtenis bijgedragen. En daardoor kun je ook zeggen dat er andere groepen zijn die een belangrijke invloed op het voorkomen van oorlog hebben gehad. En hoewel dit waar is, moet ik ook zeggen dat als een van deze groepen niet gedaan had wat ze wel gedaan hebben, het startschot tot oorlog zou zijn gegeven. En dan zou zoals ze in het westen zeggen ’de kat uit de zak zijn’ natuurlijk.

Ik wil niet dat jullie je hulp overwaarderen, maar ik wil ook niet dat jullie die onderwaarderen. Ik wil niet dat je gefrustreerd over of gehecht raakt aan jouw dienstbaarheid. Maar ik wil dat jullie realistisch zijn in de wetenschap dat jullie echt verschil uitmaken. Want dit is de tijd waarin de weinigen een belangrijke impact op het leven van de velen kunnen hebben. En ik moet zeggen dat als een derde wereldoorlog inderdaad voorkomen wordt, de beroemde uitspraak van Winston Churchill na de slag om Engeland opnieuw uitgesproken kan worden en het zou in deze tijd nog meer waarheid bevatten, namelijk dat nooit zo weinigen zoveel voor zo velen gedaan hebben. Want de spirituele mensen in dit tijdperk zijn inderdaad de enige reden, de enige factor, die voorkomt dat deze planeet naar het zwarte gat van oorlog afglijdt.