De Roos van Vrede boven je solar plexus visualiseren

Dit is een passage uit een langere verhandeling van de Elohim van Vrede op 4 mei 2006. Het hele dictaat staat hier.

 
Mijn geliefden, niet lang geleden was het de gedenkdag van de nucleaire ramp in Tsjernobyl in Rusland. Je hebt misschien gelezen dat hoewel mensen niet op deze vergiftigde plek kunnen komen, de natuur zijn gang daar weer gaat. Zelfs na deze intense straling groeien er planten. Stel je in deze vergiftigde atmosfeer eens een bloeiende roos voor die daar nog steeds haar geur verspreidt. Het maakt niet uit of er iemand in de buurt is om haar geur te waarderen. Want de roos is er niet om gewaardeerd te worden. De roos is daar om haar geur te verspreiden en de roos concentreert zich op het vervullen van haar taak.

Nog niet zo lang geleden was het de gedenkdag van de bevrijding van het vernietigingskamp Auschwitz in Polen. Als je natuurlijk één voorbeeld wilt van hoe menselijke conflicten het bijna ondenkbare uiterste kunnen bereiken, zal het je moeite kosten een beter voorbeeld te vinden dan vernietigingskampen van de Nazi’s. Maar ik moet je vertellen dat in verschillende kampen de commandant, of de vrouw van de commandant, een rozentuin had. Stel je nu eens voor dat een roos in de nabijheid van één van de donkerste plekken op aarde groeit. Toch wordt de roos niet aangetast door deze duisternis. Ze maakt zich daar niet druk om. Zij oordeelt niet. Of het nu een gevangene in het vernietigingskamp is of één van de mensen die de gevangenen de gaskamers induwt, de roos blijft haar geur verspreiden.

De roos houdt niets van haar geur achter. Iedereen die op de roos toeloopt, ontvangt haar volle geur, omdat de roos niet hier is om te oordelen; ze is simpelweg hier om haar heerlijke geur te verspreiden die iedereen die aan haar ruikt, in een goed humeur brengt. En dus ontvangt zelfs de commandant van een vernietigingskamp van de Nazi’s de rozengeur, omdat die roos zich er alleen maar om bekommert het humeur van elk mens te verbeteren door haar geur te delen.

Ik kom jullie een geschenk geven. Ik kom jullie het geschenk geven om de Roos van Vrede boven je solar plexus chakra te visualiseren. Dit is een roos die zuiver wit lijkt. Maar mijn geliefden, zij is niet zoals de rozen op aarde, omdat de Roos van Vrede zelf lichtgevend is. Ze straalt licht uit. Ze weerkaatst niet gewoon het licht van de zon, ze straalt vanuit haar binnenste een briljant wit licht uit. En mijn geschenk aan jullie is dat je deze roos van vrede boven je solar plexus visualiseert, elke keer wanneer je het gevoel krijgt dat je in een negatieve emotionele reactie gezogen wordt door een situatie in jouw persoonlijke leven of op planetaire schaal.

Visualiseer die Roos van Vrede boven je solar plexus. Visualiseer hoe ze haar licht uitstraalt en haar geur van vrede verspreidt, totdat je hele energieveld met dat licht en die geur gevuld is. Wanneer je omstandigheden op aarde aantreft waar geen vrede heerst, visualiseer dan de roos van vrede boven dat gebied en visualiseer opnieuw hoe zij het hele gebied met het licht en de geur van vrede vult