De Wet van Evenwicht

door Kim Michaels

Toen het materiële universum werd geschapen, had het licht in deze sfeer een bepaald niveau van intensiteit en een bepaald niveau van vibratie. Dit stelde het startniveau, de ‘kosmische achtergrondstraling’, voor en het is de bedoeling dat medescheppers hun creatieve vaardigheden gebruiken om zowel de intensiteit als de vibratie van het licht te verheffen tot het materiële universum deel van het spirituele rijk kan worden. Als de medescheppers hun talenten hadden vermenigvuldigd, zou er geen lijden op planeet aarde zijn. Vanwege de vrije wil is het echter mogelijk dat een medeschepper zijn creatieve vaardigheden verkeerd gebruikt en licht van een lagere vibratie dan het oorspronkelijke niveau opwekt. Dit zal dan onevenwichtigheid in het universum creëren en om jou te laten groeien, moet je de onevenwichtigheid die jij hebt gecreëerd, eerst weer in evenwicht brengen.

Als je naar het materiële universum afdaalt, krijg je een bepaalde portie licht mee en de vrije wil om ermee te doen wat je maar wilt. Als je het licht op een liefdevolle manier gebruikt, verhef je de vibratie en de intensiteit, waardoor je in harmonie bent met de bedoeling van schepping. Als je het licht op een egoïstische of zelfs zelfdestructieve manier gebruikt, verlaag je de vibratie van het licht en creëer je een onevenwichtigheid in het universum.

Je hebt de vrije wil om te doen wat je maar wilt, maar de wet van vrije wil staat niet op zichzelf. Die is onlosmakelijk verbonden met de wet van consequenties. Dit noemen wetenschappers de wet van actie en reactie en veel spirituele leringen karma. Die wet zegt in principe dat je verantwoordelijk bent voor wat jij met het Ma-terlicht doet. Als je dat liefdevol gebruikt, verhef jij jezelf en al het andere leven en worden je vermogens uitgebreid. Als je het egoïstisch gebruikt, creëer je een schuld aan het leven en kun je niet verder tot je deze schuld hebt terugbetaald, het karma in evenwicht hebt gebracht, de energie die je hebt vervormd, of hoe je het ook maar noemen wilt, hebt gezuiverd. Met andere woorden, je hebt totale vrijheid om te doen waar je maar zin in hebt, maar iedere handeling heeft consequenties en je kunt niet ontsnappen aan die consequenties. Je hebt niet de vrijheid om te doen wat je wilt zonder consequenties te ervaren.

De bedoeling van het universum is dat je groeit in zelfbewustzijn, wat inhoudt dat je hier bent om te leren. Je leert door een experiment uit te voeren en dan te leren van de consequenties van je handelingen. Als jouw handelingen geen consequenties zouden hebben, hoe zou je er dan ooit van kunnen leren, hoe zou je dan kunnen groeien in zelfbewustzijn en aan je reden van bestaan voldoen? Met andere woorden, je werd niet geschapen om – eeuwig – te genieten van wat deze planeet te bieden heeft. Noch wil jouw eigen hogere zelf dat je eeuwig blijft vastzitten in een beperkt identiteitsgevoel als ellendige zondaar of intellectueel dier. Je kwam hier om te groeien in zelfbewustzijn en uiteindelijk te ascenderen naar hogere niveaus van leren. De vraag wordt nu hoe jij verkiest te leren van de consequenties van je handelingen.

De volgende: De zondeval