Eén worden met de Wil van God

Dit hulpmiddel werd gegeven door El Morya in de volgende boodschap:

Als ik het zou kunnen, zou ik heel graag zien dat jullie die omslag maken, die draai aan de knop van het bewustzijn waardoor je beseft dat je – op dit moment – één kunt worden met de Wil van God – als je bereid bent om ieder aspect van je lagere wil van het ego op te geven.

Daardoor zal ik jullie nog een hulpmiddel geven. Wanneer je het gevoel hebt dat je met een bepaald concept of probleem in je eigen psyche of een situatie buiten je of kracht te maken hebt, houd dan in gedachten dat je verleid wordt door de prins van deze wereld, zoals Jezus in verzoeking gebracht werd na zijn verblijf in de woestijn. Zie dat de prins van deze wereld en je ego direct naast je staan en je iets in het oor fluisteren wat je uit dat gevoel van innerlijk Eenzijn haalt. En dan bedenk je voor jezelf een affirmatie, afhankelijk van de situatie waar je mee te maken hebt, een affirmatie die tegenspreekt wat op je afkomt van het ego en de krachten van bedrog.

Bedenk een affirmatie of gewoonte om je op je hart te concentreren, zodat je hun eigen strategie tegen hen kunt laten keren. Zodat juist hun pogingen om je uit je concentratie in het hart te halen, een aanmoediging voor jou wordt een extra poging te doen om je op je hart te concentreren, in het eenzijn met de Wil van God. Als het helpt, visualiseer dan mijn aanwezigheid in je hart als de Aanwezigheid van Gods Wil, de Meester van Gods Wil. Dan zal ik heel graag daar zijn en ook de andere Meesters op de Zeven Stralen, of de Meester met wie je op dat moment werkt.

Maar stel je geest in op het idee dat wanneer je ego en de krachten van deze wereld proberen je uit het Eenzijn weg te halen, je jouw eigen tactiek gebruikt om dichter bij het Eenzijn te komen, je op Eenzijn te concentreren, Eenzijn te ZIJN. En dan zul je zien dat de duivel van je weg zal vluchten, zoals hij van Jezus wegvluchtte toen hij besefte dat Jezus zich niet in verzoeking liet brengen.