Serapis Bey biedt aan je te helpen om alle neigingen om te oordelen en alles wat je uit je vrede haalt, te overwinnen.

Serapis Bey, 18 december 2009

Door te oordelen, beoordeel je jezelf
Maar wat moet je dan doen om dat te doen? Jezus zei: “Doe aan anderen wat je aan jezelf gedaan wilt hebben.” Maar zoals we al eerder uitgelegd hebben, is het diepere inzicht hier dat wat je aan anderen doet, jezelf al aangedaan hebt. Als je anderen beoordeelt, heb jij jezelf al beoordeeld. En zoals ik zei, als je in een staat bent van jezelf beoordelen, als je dan naar de Ascensietempel zou komen en ik een onzuiverheid in je wezen aan het licht zou brengen, zou je die blootlegging onmiddellijk gebruiken om jezelf te beoordelen als het niet waard zijn, en daarom zou je niet in de Ascensietempel kunnen blijven.

En dus puur door de handeling van het oordelen over anderen, laat je zien dat jij jezelf al beoordeeld hebt en daarom ben je er nog niet klaar voor om de Ascensietempel in te gaan. Want je hebt nog steeds iets dat je voor jezelf wilt verbergen en daarom moet je in een omgeving blijven dat je de illusie kunt handhaven dat wat jij voor jezelf en anderen kunt verbergen, ook voor God en de geascendeerde meesters verborgen is. En daardoor moet je op de harde leerschool blijven, waar jij je inderdaad kunt verschuilen. Maar op die school kunnen wij, de geascendeerde meesters weinig voor je doen. Zo zit de werkelijkheid in elkaar.

En dus zie je dat als je in jezelf herkent dat je deze behoefte hebt om te oordelen en veroordelen, als je het erkent en je op het punt komt dat je zegt: “Ik ben bereid om verder te gaan. Meesters, help me deze behoefte om te oordelen te transcenderen”, dan kunnen we je helpen. We kunnen je individuele instructies geven. Maar we kunnen je ook vragen een uiterlijke koers van actie te volgen, door te proberen je te zuiveren van de energieën van de aanklager van de broeders.

En voor deze bedoeling zullen we natuurlijk hulpmiddelen naar voren halen zoals de rozenkrans die Astrea heeft uitgesproken. Maar je kunt ook een eenvoudig gebed in je hart doen. En ik doe je dit aanbod, dat je mij, Serapis Bey, kunt roepen en in de woorden die jij het liefst gebruikt zeggen: “Serapis, help me.” Zeg een eenvoudig een gebed op voor mij om je te helpen je te laten zien wat je moet zien, om geleidelijk – waartoe je in staat bent om dat te doen zonder je gevoel van eigenwaarde te vernietigen – om geleidelijk voorbij die neerwaartse spiraal te komen van de gevallen wezens van het oordeel en de deling. En ik zal je helpen, als jij bereid bent naar jezelf te kijken.

Je kunt altijd boven je huidige staat van bewustzijn uit accelereren
Ik kom niet om iemand te veroordelen. Ik kom om mijn vlam van de vierde straal uit te breiden naar iedereen die bereid is niemand te veroordelen. Maar het is niet genoeg voor jou om het gewoon op te geven, zoals ik in Lourdes uitgelegd heb, wat het Omega-aspect is. Je moet ook bereid zijn om het Alpha-aspect te zijn en de krachten gebruiken die je in je geest hebt om je te accelereren voor je huidige staat van bewustzijn, je huidige waarneming, je huidige gevoel van eigenwaarde. Want ik zeg je, je hebt nu – precies in je hart, in je wezen – de kracht om je zelfgevoel boven haar huidige niveau uit te accelereren.

Je hebt die kracht. Zoals we gezegd hebben, je bent een bewust zelf, een bewust wezen, een bewust verlengstuk van het Wezen van de Schepper. Je hebt het vermogen om te creëren en elk identiteitsgevoel aan te nemen dat je wenst te ervaren, elk identiteitsgevoel waardoor je de wereld van vorm wenst te ervaren. Maar de werkelijkheid is dat jij hebt gecreëerd en jij hebt jezelf, je bewuste jij, in je huidige identiteitsgevoel geplaatst. Je kunt voor de gek gehouden zijn door in een lager identiteitsgevoel te stappen door één van de epische drama’s, maar de waarheid is dat je dit deed uit eigen keus en op eigen kracht.

Pas wanneer jij dit erkent en beseft, dat jij je kracht terug zult halen – om precies dezelfde kracht die je op je huidige niveau kreeg voor je huidige niveau, om je er daarna bovenuit te accelereren. Begrijp je dat? Jij bent waar je vandaag bent, omdat jij je coöperatieve kracht gebruikt hebt om je identiteitsgevoel te verminderen. Dit werd niet door een of andere kwade macht buiten jezelf gedaan, hoewel je het zelfs vastgemaakt kan hebben aan een kwade kracht buiten je, een impuls van onzuiverheid opgebouwd door andere levensvormen. Niettemin, je identiteitsgevoel werd enkel verminderd door je eigen kracht, wat inhoudt dat je nog steeds de macht hebt om je identiteitsgevoel te versnellen boven haar huidige niveau uit.

Daarom bied ik je dit aan. Begin met jezelf te observeren, je reacties op situaties die je in het dagelijkse leven tegenkomt. En daarna, wanneer je in je een reactie ziet die je uit je harmonie haalt – een gehechtheid die je hebt, iets wat stress veroorzaakt, spanning en lijden – en naar mij kijkt, vraag me dan je te helpen het duidelijker te zien. Werk aan het opgeven van wat je ook ziet. Maar wanneer je een situatie ziet die je uit je harmonie haalt, wees dan ook bereid om in je hart te zien, in je hartchakra, om verbinding te maken met zuiver bewustzijn, het zuivere bewustzijn dat de kern van je wezen is. En daarna vanuit dat niveau van zuiver bewustzijn, hoe je het op dit moment het best kunt zien en, zeg dan precies tegen die situatie: “Accelereer in zuiverheid! Accelereer in zuiverheid! Accelereer in zuiverheid! Accelereer in zuiverheid!”

En laat jezelf dan voelen dat er een punt in je hartchakra is dat de open deur is voor het licht van zuiverheid van je IK BEN Aanwezigheid. En wanneer je die woorden zegt, hetzij in stilte of hardop, voel je hoe het licht van je IK BEN Aanwezigheid door dat punt stroomt, dat kruispunt, die enkelvoudigheid in je hart. En het stroomt je situatie in en het versnelt de situatie en het versnelt je waarneming ervan. Zodat zelfs als de situatie blijft bestaan, je waarneming versneld wordt, waardoor je ziet dat het niet langer macht over je heeft, want het kan niet langer je identiteit bepalen. En daardoor weet je dat zelfs als de situatie blijft bestaan, je nog steeds in harmonie kunt zijn. Want je bent meer dan dit en daarom heb je geen behoefte om gehecht aan de situatie te zijn of jezelf te laten denken dat het macht over jou identiteitsgevoel heeft. Dit is de realiteit van hoe de ascensiespiraal voor iemand begint.