Een hulpmiddel om te onderscheiden wat wel of niet goed voor jou is

Dit instrument stond in het dictaat van Master More toen nog El Morya) van 27 mei 2006. Klik hier voor het hele dictaat.

Ik kom ook met grote vreugde bij jullie. El Morya, BEN IK en IK BEN inderdaad de Meester van de Eerste Straal van de Wil van God. Dus kom ik bij jullie om een verhandeling te geven over het pad naar Eenzijn. Want waar zullen wij de mensen op het pad naar Eenzijn laten beginnen, als we ze niet bij het begin, bij de eerste straal van de Wil van God, laten beginnen? Want je kunt pas Eén worden als je één met de Wil van God bent geworden en ophoudt de Wil van God als een externe wil van een boos wezen in de lucht te zien en te beseffen dat de Wil van God de Wil van jouw eigen hogere Wezen is – zoals in diverse invocaties werd gezegd en zoals geliefde Hercules gisteren heeft gezegd.

Ik kom vertellen dat de belangrijkste sleutel om aan het spirituele pad te beginnen is, dat jullie je wil op één lijn met de hogere wil van je eigen Wezen moeten brengen, zodat jullie uit één Wil kunnen bestaan in plaats van verdeeld zijn en er dan zo veel verschillende willen om jouw aandacht vechten of de macht over jouw lagere wezen, dat je nauwelijks meer weet naar welke je luisteren moet. Dit is een heel ongelukkige situatie en ik voel groot mededogen met het grote aantal mensen op de wereld dat zo verstrooid is en in alle richtingen getrokken wordt door de vele verschillende willen die om hun aandacht schreeuwen. De enige manier om dit te overwinnen is door je bewust te zijn van het stil zijn, zoals Moeder Maria gezegd heeft. Want enkel in het stil zijn, kun jij opnieuw contact maken met de hogere wil van jouw eigen wezen.

Dus kom ik met een suggestie die je misschien helpt. Het pad naar Eenzijn vereist dat jij op alle zeven stralen één wordt. Wanneer je dan een inval krijgt – of het van buitenaf of van binnenuit je eigen wezen komt – en wanneer je vermoedt dat het misschien niet de hogere Will van jouw IK BEN Aanwezigheid is, zeg dan tot die impuls: “Word één met mij in de Wil van God.” En ga dan, in plaats van als een razende die impuls op te volgen, naar je hart, naar dat Eenzijn. Reik naar dit stil zijn van het eenzijn met de Wil van God en dan zul je weten – door de resonantie of juist geen resonantie – of de impuls in overeenstemming met jouw Hogere Wil is.

Nu, sommigen van jullie zijn geslaagd voor de initiaties van de eerste straal en zijn verder gegaan naar één van de andere stralen. En dan kun je onderscheid maken door een affirmatie op elke willekeurige straal te gebruiken: “Word één met mij in de Wijsheid van God”, “Word één met mij in de Liefde van God.” En zelfs degenen onder jullie die al verder dan de zeven stralen zijn en de initiaties van de achtste straal gaan doen, kunnen een soortgelijke affirmatie gebruiken. Wanneer je op den duur jouw Godvlam begint te kennen, kun je zeggen: “Word één met mij in…” en beschrijf dan jouw Godvlam.

Omdat jullie, wanneer jullie contact met je Godvlam hebben, wanneer je Eenzijn met je Godvlam tot stand begint te brengen, dan heb je het ultieme middel om de geesten te herkennen. Omdat je dan weet of iets met jouw Godvlam resoneert, of niet. En als het niet met jullie Godvlam resoneert, hoef je dat niet te beoordelen als goed of slecht, je laat het gewoon achter omdat het niet iets voor Jou is.