6.73 Ik kies ervoor mij van het Kaïnbewustzijn los te maken

Ik kies er nu voor te erkennen dat een belangrijke factor achter elke oorlog het Kaïnbewustzijn is dat voorkomt dat mensen hun broeders hoeder zijn. Ik ben bereid dat bewustzijn te transcenderen en het achter mij te laten. Ik ben bereid alle starheid in mijn geest op te geven en God de doener in mijn leven te laten zijn. Dan hoef ik nooit te voelen dat ik minder heb, minder kan bereiken of van minder waard ben dan een ander menselijk wezen.

Ik kies er nu voor de volledige verantwoording voor mijn leven te nemen en op te houden andere mensen of God de schuld te geven van mijn omstandigheden. Ik ben de eigenaar van mijn situatie en ik erken dat mijn uiterlijke omstandigheden een weerspiegeling zijn van mijn bewustzijnsstaat. Daarom geef ik alle elementen in mijn bewustzijn op die voorkomen dat ik het overvloedige leven dat God me met zoveel genoegen geeft, ontvang. Dus zal ik nooit meer jaloers zijn op andere mensen, maar naar God kijken als de bron van al het goede en volmaakte.

Ik kies ervoor van de school van de harde klappen af te gaan en in plaats daarvan Goddelijke Aanwijzingen van binnenuit te vragen opdat ik alles kan overwinnen wat mij van God en het eenzijn met al het leven scheidt. Ik ben bereid te erkennen dat al het leven één is en ik inderdaad mijn broeders hoeder ben. Daarom kan ik mijn broeders en zusters verheffen door mijn eigen bewustzijn te verhogen en alle mensen naar mij toe te trekken, terwijl ik opgetild word. Ik zie nu in dat de beste manier om mijn broeders hoeder te zijn, is door mijn eigen hart en geest zuiver te houden.

Ik kies ervoor alle elementen van antiliefde in mijn wezen te overwinnen. Ik ontvang nu Gods onvoorwaardelijke liefde voor mij, zodat ik volledig van mijzelf kan houden. En door van mijzelf te houden, zoals God van mij houdt, kan ik eindelijk mijn naaste liefhebben als mijzelf.