8.58 O Moeder Maria, ik ben heel in de Rivier van Leven

In het begin was er alleen eenzijn tussen de twee polariteiten van Zijn, de Vader en de Moeder, het mannelijke en het vrouwelijke. Toen ik voor de eerste keer naar de aarde afdaalde stond mijn bewuste zelf op dezelfde manier op één lijn met de wil en het doel van mijn spirituele zelf.

Door de zondeval en doordat ik mijn ego creëerde en in de illusie van gescheidenheid begon te geloven, verloor ik deze integratie. En sindsdien ervaar ik een deling tussen mijn hogere en lagere wezen. Ik zie nu dat het ware doel van het spirituele pad is terug te keren naar die staat van integratie, de staat van heel-zijn. Wanneer ik heel ben, is mijn lagere wezen een volmaakte uitdrukkingsvorm van mijn hogere Wezen en dan kan het Levenslicht, de Rivier van Leven, door mijn Wezen heen stromen.

Ik zie nu dat mijn lagere wezen, mijn bewuste zelf, naar deze wereld is gekomen om creativiteit tot uitdrukking te brengen en vrije keuzes te maken. Maar ik zie ook dat mijn creativiteit alleen vrij kan stromen, wanneer mijn bewuste zelf op één lijn is met de wil en het doel van mijn eigen hogere Wezen, mijn spirituele zelf.

Daarom zie ik nu wel in dat de ware oorzaak dat ik tot gescheidenheid verviel, was dat ik in de leugen ging geloven dat God een tiran is die mijn creativiteit wil beperken en mij mijn vrije wil ontnemen. Ik ben gaan geloven dat ik alleen door tegen mijn eigen hogere wil, mijn eigen hogere Wezen, in te gaan pas echt vrij en creatief kon worden. Ik zie nu wel in dat ik, wanneer mijn bewuste zelf tegen mijn eigen hogere Wezen ingaat, onvermijdelijk een deling in mijn wezen creëer en dan word ik een huis dat innerlijk verdeeld is. Dit maakt het mij onmogelijk gemoedsrust te vinden en mij tevreden te voelen omdat ik weet dat ik ben zoals ik hier moest zijn. Daarom zal ik mij, zolang ik deze verdeeldheid laat blijven bestaan, nooit voldaan voelen.

Ik verbind me nu opnieuw met mijn hoogste liefde, die mijn liefde voor het oorspronkelijke doel is waartoe ik op aarde ben gekomen, namelijk om mijn licht te delen en mijn ware creativiteit tot uitdrukking te brengen. Daarom geef ik mezelf volledig over aan het enig ware pad van spirituele groei, namelijk het pad van integratie van mijn hogere met mijn lagere wezen. Ik ga van het verkeerde pad af dat zegt dat de vrouwelijke polariteit in mijn wezen, mijn bewuste zelf, de vijand van spirituele groei is en beheerst en onderdrukt moet worden. Ik zie nu in dat de verkeerde leraren mij eerst hebben bedrogen om mij mijn vrije wil verkeerd te laten gebruiken door tegen mijn hogere wil in te gaan. Daarna lieten ze me geloven dat ik alleen maar verkeerde keuzes kan maken en daarom zou ik hen en mijn ego mijn keuzes moeten laten regelen.

Ik besef nu dat de ware vijand van mijn groei de leugen is dat ik alleen maar gered kan worden door mijn ego of de verkeerde leraren de macht over mijn bewuste zelf te geven. Daarom beloof ik op te houden mijn ware identiteit te ontkennen en mijn ware creativiteit te beperken. Ik zie dat als mijn bewuste zelf eenmaal beseft en aanvaardt dat hij de individualisatie is van mijn spirituele zelf, ik juiste keuzes ga maken. Daarom probeer ik, in plaats van te proberen mijn bewuste zelf te beperken, nu mijn Bewuste zelf te bevrijden om te zijn wie ik waarlijk ben, wie ik in Gods werkelijkheid al ben.

Daarom laat ik liefdevol alle illusies van mijn ego los en dompel mij onder in de stroom van de Rivier van Leven zelf. Ik houd ermee op aan de illusies van mijn ego vast te houden en ik laat mijn oog zich op één doel richten volgens de Christusvisie opdat ik mijn goddelijke plan kan zien en de creativiteit die ik van God heb gekregen als mijn geschenk aan al het leven laat stromen. Op die manier aanvaard ik mijn heelheid en mijn vrijheid om hier beneden alles te Zijn wat ik Boven ben – en MEER.