Plannen we het tijdstip van onze dood?

 

Vraag: Wanneer we ons Goddelijke plan maken, plannen we dan wanneer en hoe we dat leven zullen verlaten? Kan dat op meer dan één punt zijn?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria – webinar Pasen 2023:

In het algemeen plan jij je vertrek uit een bepaald leven, maar vaak niet helemaal precies. Dit komt gedeeltelijk door wat ik heb uitgelegd in mijn dictaat waarin ik het had over de onderling afhankelijke oorsprongen die het onmogelijk maken om een specifieke uitkomst te voorspellen. Je kunt niet altijd precies voorspellen hoe je leven zich zal ontvouwen. Een ander aspect hiervan is dat jij, wanneer jij je Goddelijke plan maakt, diverse scenario’s maakt. Je zou een kunnen hebben voor het laagste groeipotentieel en het hoogste potentieel dat je in dit leven kunt bereiken en je kunt niet van tevoren weten hoe je gaat reageren als je eenmaal in je lichaam bent en daardoor weet je niet wat je hoogste of laagste potentieel is. En als het laagste potentieel uiteindelijk de realiteit wordt, dan heb je misschien één moment op uit te stappen, maar als dit het hoogste is, heb je er misschien nog een en als je er ergens tussenin zit, heb je misschien ook nog een derde mogelijkheid.

In de meeste gevallen zit je boven niet een Goddelijk plan te maken en zegt: “Ik wil op die leeftijd sterven op die specifieke dag aan deze specifieke oorzaak”. Er zijn bepaalde dingen die je gewoon laat ontvouwen omdat je Goddelijke plan niet gericht is op specifieke resultaten op de wereld. Dat richt zich op groei en dus kan er een moment komen waarop – en dit is met veel mensen door de tijd heen gebeurd – ze een bepaalde leeftijd bereiken, een bepaalde reis in bewustzijn hebben gemaakt, ervaringen hebben opgedaan en het gevoel hebben dat je verzadigd bent van het leven. Ze hebben het gevoel dat ze alles hebben ervaren als ze wilden ervaren, ze hebben veel gedaan van wat ze wilden en hebben het gevoel dat ze in dit leven geen verlangens meer hebben. En dan kunnen ze het besluit nemen: ik wil weg. Dit betekent niet dat ze zelfmoord plegen, maar alleen dat ze zich overgeven aan welke omstandigheden ook, zoals een ziekte in het lichaam die hen kan laten sterven. In plaats van zich er mentaal tegen te verzetten, in plaats van te proberen hun leven te verlengen, geven ze zich eraan over dat het lichaam zijn gang gaat totdat ze niet meer geïncarneerd zijn.