Hoe je Invocaties/Rozenkransen opzegt

door Kim Michaels

Bestaat er verschil tussen rozenkransen en invocaties? Behalve de naam bestaat er geen verschil tussen. Zij hebben dezelfde functie en hetzelfde effect. En rozenkransen zijn bepaald niet alleen voor mensen met een katholieke achtergrond.

Een rozenkrans opzeggen is gemakkelijk. Je leest hem gewoon hardop. Vanzelfsprekend kun je de invocatie vanachter je computer opzeggen, maar de meeste mensen printen hem liever uit. In de STORE kun je E-book kopen waar invocaties en rozenkransen op staan, waardoor je ze met een smart phone of E-book reader kunt lezen, zodat je die altijd bij je hebt.

Wees je ervan bewust dat voor veel spirituele mensen het een beetje aanpassing vergt om een invocatie hardop uit te spreken. De reden is dat veel van ons eraan gewend zijn om in stilte te mediteren. Maar als je een oprechte poging doet, zul je merken dat je er snel aan went. De beste motivatie om ermee door te gaan, is dat je ervaart dat ze werken. Je staat er vaak versteld van hoe veel meer licht je kunt oproepen door het gesproken woord in vergelijking tot de stille meditatie (dat wil niet zeggen dat het niet nuttig is; het gesproken woord is gewoon een heel krachtig middel.)

Waar zeg ik een rozenkrans op?
Je kunt dat overal doen, maar de meeste mensen zitten het liefst in een rustige kamer, waar zij de ongeveer 20 minuten dat het duurt om te hele rozenkrans op te zeggen, niet gestoord worden. (je kunt een rozenkrans gedeeltelijk opzeggen als je geen tijd hebt om hem helemaal op te zeggen).

Je kunt achter de computer zitten, maar de meeste mensen zitten toch liever in een gemakkelijke stoel. Zit enigszins rechtop, maar wel in een gemakkelijke houding. De energie stroomt dan beter.

Wanneer zeg ik een rozenkrans op?
Je kunt een rozenkrans op ieder moment opzeggen. Sommigen zeggen een rozenkrans graag ’s morgens op, omdat hij dan de hele dag effect heeft en je dag vaak gemakkelijker laat verlopen. Dit geldt vooral voor rozenkransen die geestelijke bescherming oproepen, zoals Aartsengel Michaëls Rozenkrans of de Rozenkrans voor Dagelijkse Groei.

Hoe lees ik de rozenkrans eigenlijk op?
Om een rozenkrans op te zeggen, begin je gewoon bij het begin. Een rozenkrans begint altijd met een beginalinea die specifieke geascendeerde meesters oproept en soms het doel van de invocatie beschrijft. In deze inleiding vind je woorden zoals:

(Voeg hier een persoonlijk gebed aan toe)

Daarna kun je een – kort of lang zo je wilt – gebed of aanroep toevoegen om de rozenkrans aan een specifiek doel op te dragen. Als je bijvoorbeeld met een bepaald probleem zit dat je graag opgelost wilt zien, beschrijf je de situatie tot in detail en vraag je om de oplossing daarvan. Vergeet niet om de hoogst mogelijke uitkomst te vragen – die we niet altijd met onze dagelijkse denkgeest kunnen zien. Dus je zou kunnen zeggen:

“In naam van Christus, vraag ik om…”

Of je zou het gebed kunnen laten eindigen met: “Laat het volgens de hoogste visie van Christus gebeuren.”

Of: “Laat het in overeenstemming met Gods wil gebeuren.”

Dan lees je de invocatie op. Het enige wat je nog moet weten is dat alle invocaties gestructureerd zijn, een combinatie van specifieke en algemene – of zich herhalende – affirmaties. De specifieke affirmaties beschrijven specifieke omstandigheden waar de invocatie aan werkt. De algemene affirmaties worden na de specifieke affirmaties herhaald.

Hier volgt een voorbeeld van de specifieke affirmatie eerst en daarna de herhaalde versie:

 

1. O Moeder Maria, help mij in te zien dat wanneer ik mezelf toesta boosheid, iemand de schuld geven, of de wens om wraak te nemen op iemand, te voelen, ik een maalstroom vorm of versterk van negatieve energie die mijn ziel naar de krochten van de hel sleurt.

Wees gegroet Maria,

O Moeder Maria, wij laten alle gedachten en gevoelens los die minder zijn dan vrede
We laten nu alle oude patronen los en laten de sterfelijke vorm achter.

Rivier van Leven, eeuwige stroom, wij willen leven, wij willen groeien.
We zullen transcenderen en meer zijn. Wij aanbidden het leven.

 

Om een beter idee te krijgen van hoe dit werkt, ga je naar de Miracle Rosary en zeg je hem samen met de video op. (Dit is in het Engels).

Nadat je de affirmaties en coupletten hebt gedaan, staat er vaak een mantra die wordt gechant en daarna volgt de verzegeling, die de invocatie afsluit.

In het begin kan dit een beetje intimiderend lijken, maar je raakt er snel aan gewend, als je het echt probeert. Denk eraan dat het bewijs dat de invocatie werkt,  voortkomt uit dat je hem opzegt. Je kunt niet weten of de invocaties werken tot je ze uitprobeert – en oprecht uitprobeert.

De beste manier om te leren hoe je een invocatie opzegt, is als je die samen met een recording/opname opzegt. Je kunt alle invocaties rechtstreeks in onze STORE kopen en downloaden.