De belangrijkste oorzaken van angst en depressie

Vraag: De laatste jaren hebben we een toename gezien van geestesziekte in het collectieve bewustzijn, vooral angst en depressie. Ik heb zelf de laatste drie jaar of meer veel meer spanning in mijn eigen wezen gevoeld. Kunnen de meesters bespreken hoe dat komt en wat belangrijker is: hoe wij dit kunnen ontstijgen en anderen helpen om hetzelfde te doen? Als de meesters ook iets zouden kunnen zeggen over de oorsprong van angst en depressie, zou dat mooi zijn.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar voor de Bevrijding van Vrouwen

Zoals we al meerdere malen hebben gezegd, is er tot op cruciale hoogte aan de materiële behoeften van de mensen voldaan. Als je kijkt naar de piramide van de menselijke behoeften van Abraham Maslov, dan zie je dat er vier groepen lagere behoeften zijn en daarna ga je omhoog naar de behoeften van zelfactualisatie. In veel van de moderne democratieën zijn we op een punt beland dat een cruciaal aantal mensen toe is aan zelfactualisatie, maar omdat die democratieën gevangen zitten in een niemandsland waarin zij het christelijke paradigma hebben losgelaten en nog niet zijn begonnen met het onderzoeken van het materialistische paradigma, krijgen mensen geen hulp van buitenaf bij hun behoefte aan zelfactualisatie. Dit geeft in veel gevallen aanleiding tot diverse vormen van angst, depressie en onoplettendheid, omdat de mensen weten dat ze niet doen wat ze zouden moeten doen en zij voelen dat.

Een ander aspect is dat er heel krachtige collectieve entiteiten zijn die er al een heel lange periode aan werken om de mensen kwetsbaar te maken wanneer ze geen gevoel van zingeving hebben. Dit zijn de eigenlijk de belangrijkste oorzaken van angst en depressie, omdat je van binnen voelt dat jij jezelf wilt actualiseren maar niet weet hoe en dan krijg je het gevoel dat jij je tijd verspilt of gevoelig bent voor die entiteiten. De waarheid is dat die moderne democratieën moeten veranderen door een manier te vinden om mensen te leren omgaan met hun eigen psychologische problemen en die te verminderen door hun bewustzijn te verhogen. Dit betekent niet dat je naar de leringen van de geascendeerde meesters moet luisteren of een andere spirituele lering, maar zij moeten een nieuwe aanpak accepteren die verder gaat dan het materialisme, omdat je anders zult zien dat dit toeneemt en dat zal de gezondheidszorg en de sociale veiligheidsnetten overbelasten, omdat mensen zo depressief worden dat zij niet kunnen werken of misschien naar het ziekenhuis moeten of een psychiatrisch ziekenhuis om hulp te krijgen.

Het is alleen maar een product van de onwil van de moderne democratieën om de volgende logische stap te nemen om zich minder te richten op materieel welzijn maar op psychologisch welzijn.