De laatste fases in de ascensiespiraal

Geascendeerde Meester Serapis Bey, 18 december 2009

Je komt op dat punt in de ascensiespiraal, waarop je beseft dat het tijd voor jou is om je te concentreren op je ascensie – niet als manier om je boven anderen uit te tillen, want je bent niet meer gericht op andere mensen. Je bent gericht op de taak om die laatste fases te doorlopen om je naar de zuiverheid van de ascensie te accelereren. Wanneer je op dat punt komt aan de top van de ascensiespiraal, dat je de eenpuntigheid bereikt, waarna je niet meer in de ascensiespiraal bent. Je bent in de geascendeerde staat.

En om dat punt te bereiken moet je een 100 procent, eenduidige inspanning leveren, waarbij je alles vergeet over het verheffen van anderen of de wereld. Je bent geconcentreerd op het verheffen van jouw zelfgevoel en je weet dat jij door dat te doen, ook de maximumbijdrage levert om anderen te verheffen. Maar je maakt je geen zorgen over het verheffen van anderen of hun keuzes, of bewijzen dat zij gelijk of ongelijk hebben. Je bent bezig met de laatste initiaties in de Ascensietempel, waarna je door de poort, de eenpuntigheid, kunt lopen. Omdat de man die uit de hemel neerdaalde, terug kan ascenderen naar de hemel omdat hij zichzelf herkent als dat punt van zuiver gewaarzijn dat een verlengstuk van het Wezen van de Schepper is.

Nu, ik heb lang gesproken, veel langer dan velen kunnen hanteren, omdat het licht dat ik uitgebracht heb in de woorden je eigen onzuiverheden opgerakeld zullen hebben en jij dan, bij wijze van spreken, gedwongen bent om de keus te maken of je nog een rondje buiten de Ascensietempel loopt, want je bent er nog niet aan toe om naar een of andere onzuiverheid in jezelf te kijken zonder jezelf te veroordelen. En ik, Serapis Bey, veroordeel niemand om die reden. Wat je reactie op deze uitgave ook is, ik je veroordeel niet en je kunt op elk moment in de toekomst bij me terugkomen en zeggen: “Serapis, nu ben ik er aan toe om naar de balk in mijn eigen oog te kijken. Toon hem aan mij, want ik wens naar Zuiverheid te accelereren.

En op dat moment kun je er zeker van zijn dat ik jou met open armen zal ontvangen. Want als je mijn vorige levens bestudeert, mijn dienstbaarheid in het verleden vanuit het geascendeerde rijk, zie je dat het altijd mijn doel was de open deur tussen de menselijke situatie en het geascendeerde rijk, de open deur tussen de hemel en de aarde, te zijn. Zodat ik hen, ongeacht het niveau van bewustzijn waar de mensen naar zijn afgedaald, een manier kon geven om eruit te accelereren en aan het opwaartse proces te beginnen dat hen op den duur het recht zou geven die ascensiespiraal in te gaan. Dus zeg ik tegen jullie, wat jullie reactie ook is op deze uitgave, ga in vrede. Weet dat je de liefde en de acceptatie bezit van de chohan van de Vierde Straal. Want, IK BEN Serapis Bey natuurlijk. IK BEN Serapis Soleil. IK BEN Serapis van de zon.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.