Er is geen eenvoudige manier om emoties te zuiveren

Vraag: Ik ben in contact gekomen met veel mensen en leringen die zeggen dat het mogelijk is om een techniek of een zin met woorden die je emoties laten verdwijnen of je mentale lichaam zuiveren van verschillende woordobstructies of obsessies; er is bijvoorbeeld een techniek die Access consciousness heet die je volgens hen kunt gebruiken om een uitspraak op te ruimen om je bewustzijn te zuiveren. Dus ik zou graag willen weten wat je daarvan vindt.

Antwoord van Master MORE bij een conferentie in Nederland, 2016:

Als het zo gemakkelijk was, zouden jullie allemaal nu al geascendeerd zijn. Alle leringen die erop gericht zijn om je te helpen begrijpen dat je vier lagere lichamen hebt en dat alles wat je beperkt in die vier lagere lichamen het resultaat is van keuzes die je hebt gemaakt. Je hebt die keuzes met een reden gemaakt, die in die tijd juist leek. Zoals vaak wordt gezegd: “Het leek destijds een goed idee.”

De enige manier om je emoties echt te zuiveren, is de beslissing te ontdekken die ervoor heeft gezorgd dat je een emotioneel patroon hebt gevormd en dan bewust die beslissing terug te draaien door in te zien dat dit een illusie was, of niet de beste beslissing die je kon nemen. Daarna moet jij je realiseren dat jij niet meer vast wilt zitten aan die beslissing, je wilt een hoger niveau aan emoties manifesteren. Als er een toverstaf was die je daarvoor kon gebruiken, hadden wij je die gegeven, omdat wij willen dat jullie vooruitgang boeken op de planeet. Maar die toverstaf bestaat niet.

Er zijn ook veel leringen die het hebben over de waarde van positieve affirmaties. In zekere zin zou je kunnen zeggen dat onze decreten en onze invocaties een vorm van positieve affirmaties zijn. Maar die werken maar tot op zekere hoogte, zoals wij hebben uitgelegd, omdat niets tegen jouw vrije wil gebeurt. Zij helpen jou om de energie op te ruimen die je in een bepaald gedachtepatroon zuigt, of een emotioneel patroon, maar het komt toch uit bij de beslissing die je hebt genomen.

Die beslissing heeft te maken met hoe jij jezelf ziet, hoe jij naar de wereld kijkt en hoe jij jouw eigen vermogen of onvermogen om met de wereld om te gaan, bekijkt. Dat moet jij ontdekken, dat moet je onderzoeken. En dat moet je vervangen door een hogere visie en een hogere beslissing, anders kom je niet uit dat patroon.

In veel gevallen kan het herhalen van zulke simplistische affirmaties het probleem eigenlijk compliceren, omdat je één programma of één geest in je onbewuste hebt die ervoor zorgt dat je die emoties hebt en dan maak je nog een programma om het eerste te onderdrukken. Dus dan verhoog je de hoeveelheid spanning in je onbewuste. Je schept een staat van conflicten tussen twee geesten die meer energie van je verbruiken in plaats van de oorspronkelijke kwestie op te lossen, zodat je vrij bent en je energie hebt vrij gemaakt.