Ga altijd op zoek naar de praktische Oplossing – niet de Ideale

ONDERWERPEN: Besluit om de leiding te nemen over jullie naties in Zuid Amerika – Een nieuwe kijk op conflicten in spirituele bewegingen

Geascendeerde Meester Saint Germain, 3 januari 2006

Besluit om de leiding te nemen over jullie naties in Zuid Amerika
In veel gevallen is er niet één kandidaat of politieke partij die op één lijn zit met de geascendeerde meesters. Daarom vraag ik jullie te beseffen dat wij, zoals El Morya al gezegd heeft, praktische realisten zijn. We zijn niet op zoek naar de ideale kandidaat. We zoeken naar de kandidaat die het volk in een bepaald land kan vertegenwoordigen met de les die zij moet leren om te beslissen dat zij, het volk, de leiding zullen nemen over hun natie en dat zij niet meer de mensen die aan de macht zijn, die macht laten misbruiken.

Jullie hebben al stappen in die richting ondernomen en ik vraag jullie om je visualisatie te intensiveren, je vastberadenheid dat JULLIE de leiding hebben in Colombia – niet de machtselite, niet de duistere krachten, niet de mensen die slecht en corrupt zijn en inhalig en slechts kijken hoe zij zichzelf kunnen verrijken en geen liefde voor het volk voelen. Ik vraag JULLIE om zo’n intense liefde voor het volk van jullie natie te hebben dat je gewoonweg niet accepteert dat bepaalde omstandigheden kunnen blijven bestaan in jullie natie.

Jullie vastberadenheid kan de open deur zijn voor de ongelooflijke assistentie van de geascendeerde meesters. Jullie kunnen licht oproepen, jullie kunnen leiding oproepen om de sleutelfiguren die in de positie zijn om het politieke landschap dramatisch te veranderen in een heel korte periode te inspireren. Maar toch hebben ze niet helemaal de macht, de stuwkracht, om de tegenstand tegen hun missie, los te snijden. Zo kunnen jullie het volmaakte concept voor jullie natie handhaven. En zelfs een paar mensen kunnen dit doen, wanneer jullie maar onthouden wat wij jullie allemaal verteld hebben door eerst te streven naar het verticale eenzijn met jullie eigen hogere wezen en met de geascendeerde meesters, en daarna het horizontale eenzijn met elkaar.

Er is een bepaald aantal mensen voor nodig om in eenzijn hier beneden bijeen te komen voor het antwoord van Boven in volledig uitgebracht kan worden. Jullie moeten twee dingen doen om de maximale impact op jullie natie te krijgen. Je moet in de allereerste plaats het contact met de Godkracht die jij in jou hebt, in jouw IK BEN Aanwezigheid en in de geascendeerde meesters weer herstellen. Jullie moeten dat gevoel van eenzijn met ons herstellen, zodat jullie niet langer in de leugen trappen dat jullie eenvoudige menselijke wezens zijn die hier op aarde rondlopen en dat je geen meer macht hebt dan elk ander menselijk wezen. Mijn geliefden, jullie zijn geen menselijke wezens. Jullie zijn SPIRITUELE wezens die hier op aarde in een menselijk lichaam rondlopen. En de macht die je hebt, wordt slechts beperkt door jouw vaardigheid en bereidheid om die kracht van God door je heen te laten stromen.

En het tweede wat je moet bereiken, is samenkomen in echt spiritueel eenzijn, het echte gevoel van eenzijn hier beneden, waardoor jullie elkaar niet zien als concurrenten, als tegenstanders. Je beseft dat wanneer jullie een meningsverschil hebben, wat natuurlijk het geval is, de enige manier om zulke verschillen op een harmonieuze manier op te lossen, is door altijd te zoeken naar de hogere visie, de hogere bedoeling, die de lagere verschillen kan tenietdoen, waar eerlijk gezegd, veel daarvan uit het ego voortkomen.

Een nieuwe kijk op conflicten in spirituele bewegingen
Maar natuurlijk ontstaan niet alle meningsverschillen uit het ego. In veel gevallen is het gewoon zo dat jullie Godvlam anders is en jullie daardoor de neiging hebben om je op verschillende oplossingen te richten voor hetzelfde probleem. In veel gevallen kunnen beide oplossingen deugdelijk zijn. Dus volgens welke gaan jullie dan tewerk? Welnu, je kunt soms volgens meer dan één tewerk gaan. Maar in veel gevallen moet jullie je bewustzijn verhogen, zodat wij jullie kunnen vertellen welke oplossing het meest praktisch is in deze specifieke situatie.

Zoals ik zei, we zoeken niet naar de ideale oplossing, omdat in veel gevallen de ideale oplossing nog niet gemanifesteerd kan worden, omdat we nog niet dicht genoeg bij de Gouden Eeuw zitten. Dus gaan wij op zoek naar de meest praktische oplossing in deze specifieke situatie. En daarom moeten jullie begrijpen dat wanneer je afstemming hebt, jij vaak een oplossing ziet die jou ideaal toe lijkt, omdat die in het ideale geval op jouw Godvlam gebaseerd wordt. En daarom zien we vaak onze toegewijde studenten tegenover elkaar staan, terwijl ieder ruzie maakt over welke oplossing de beste is – gezien vanuit het perspectief van zijn of haar Godvlam.

Mijn geliefden, het is triest voor ons om twee mensen te zien die het niet met elkaar eens zijn, wanneer ze beide gelijk hebben, in die zin dat vanuit het perspectief van hun Godvlam, de oplossing die zij zien de ideale is. Dus wat ik jullie vraag te overwegen, is dat zelfs als je de ideale oplossing voor een probleem of situatie kunt zien, het misschien niet mogelijk is om die oplossing te manifesteren, omdat het gewoon niet praktisch is – gezien de omstandigheden in de buitenwereld en het bewustzijn van de mensen. En daarom vraag ik jullie om je af te stemmen op de vlam van El Morya van Praktische Realisme, op mijn vlam van Diplomatie, zodat jullie deze confrontaties kunnen vermijden en naar de meest praktische oplossing op zoek gaan en jullie te verenigen in die praktische situatie.

Dit mijn geliefden, zal jullie zo’n groot gevoel van eenzijn in jullie bedoelingen geven, zoveel gevoel van harmonie en vrede onder elkaar, dat jullie echt het platform kunnen vormen dat de goddelijke oplossing van de geascendeerde meesters naar beneden haalt. En dan, als jullie dat eenzijn kunnen bereiken – boven en beneden – zul je zien dat het politieke landschap in Columbia en andere naties in Zuid Amerika in een heel korte periode gaat veranderen. Maar we moeten het eenzijn hier beneden vormen en wij moeten het eenzijn onder elkaar en met ons Boven vormen.

Daarom vraag ik jullie, uit liefde voor jullie natie, om speciale aandacht te besteden aan Maitreya’s Sfeer van Eenzijn, die natuurlijk de grootste dispensatie is die sinds lange tijd aan deze planeet is gegeven. En het is de sleuteldispensatie om de Gouden Eeuw te brengen die ik, Saint Germain, voor deze planeet voor me zie. Daarom prijs ik jullie voor jullie inspanningen en ik zeg: “Blijf streven naar eenzijn, en wij ZULLEN winnen!” Ik groet jullie met liefde in mijn hart en ik verzegel jullie in de Vlam van Vrijheid.