Wat vinden de geascendeerde meesters van fysieke oefeningen?

Vraag: Ik ben bezig met fysiek bewegen en dat soort dingen en ik ben bezig een theorie te ontwikkelen dat er op het fysieke niveau oefeningen zullen komen die het evenwicht herstellen. Het helpt je ook op je andere niveaus met het aspect van evenwicht en kracht, bijvoorbeeld. Als je fysieke oefeningen doet, heb je meer moed om verschillende taken te doen en als je van oefeningen houdt die je flexibiliteit bevorderen, sta je ook flexibeler in het leven. Wat vinden de geascendeerde meesters van deze theorie? Is het een goede theorie of gewoon een verkeerd onderwerp?

Geascendeerde meester Moeder Maria, bij een conferentie in Nederland, 2016

Het is natuurlijk de moeite waard om aan je fysieke lichaam te werken en je kunt veel dingen in je leven verbeteren met je fysieke lichaam. Je fysieke lichaam is vanzelfsprekend het meest zichtbare en duidelijke aspect van jouw vier lagere lichamen wanneer je geïncarneerd bent. Als je pijn in jouw fysieke lichaam hebt, dan heeft het geen zin om je zorgen te maken over je identiteitslichaam. Je moet uitzoeken wat de oorzaak is.

Als je een spijker in je schoen hebt, moet je die spijker eruit trekken en niet denken dat je een verandering in je drie hogere lichamen moet doorvoeren. Je moet ook voorzichtig/zorgvuldig zijn en je realiseren dat je met alle vier lichamen moet werken om echt in evenwicht te komen. Je kunt natuurlijk je emotionele, mentale en identiteitslichaam beïnvloeden door aan het fysieke lichaam te werken. Maar in zekere zin is dit achterstevoren werken, als je het vergelijkt met rechtstreeks aan de drie hogere lichamen werken.

Werken aan je fysieke lichaam heeft de grootste invloed op je emotionele lichaam. Als je krachtoefeningen doet of evenwichtsoefeningen met jouw fysieke lichaam, dan hebben die de grootste invloed op je emotionele lichaam. Ze hebben minder invloed op je mentale lichaam en in de meeste gevallen ook maar een heel kleine invloed op je identiteitslichaam. Daarom krijg je de beste resultaten als je fysieke activiteiten en oefeningen combineert met oefeningen die meer direct op de drie hogere lichamen inwerken. Met andere woorden, ik zeg niet dat er iets mis is met jouw aanpak, maar dat er een paar beperkingen aan kleven waar jij je van bewust moet zijn.

Een fysieke oefening kan helpen om het emotionele lichaam te verbeteren – tot een bepaald punt. Er komt een moment waarop je aan je emotionele lichaam moet werken, als je echt dat emotionele probleem wilt oplossen. Hetzelfde geldt voor het mentale lichaam en het identiteitslichaam. De beste resultaten krijg je wanneer je rechtstreeks met de drie hogere lichamen aan de slag gaat in plaats van te proberen het allemaal met je fysieke lichaam te doen.

Je kunt de leringen gebruiken en licht oproepen, maar ook psychologische oefeningen doen. Je moet vaak rechtstreeks naar de psychische kwestie kijken in plaats van proberen te denken dat jij als je een oefening kunt doen, het probleem zich dan automatisch oplost.