Liefde durven te uiten

Commentaar: Gisteren hebben we een ervaring gekregen met de Grote Goddelijke Leider en wat hij zo mooi naar buiten heeft gebracht is dat zijn vorm van liefde niet alleen onvoorwaardelijk is, maar ook geen compromissen sluit. Hij is wie hij is. Dat ging zo diep. En vanmorgen heb ik dit gecombineerd met Maria, die zegt dat je van jezelf moet houden. En ik merkte dat ik dacht dat ik van mijzelf hield, maar dat ik niettemin compromissen sloot om liefde voor anderen te uiten op een manier die volgens mijn waarneming aansloot bij wat men van mij verwacht. En toen werd ik bang, omdat ik mijn eigen geest tegenkwam die zei dat als jij jezelf verandert in de ware jij en liefhebt op de manier die jij echt bent, mensen dan bang voor mij zouden worden en weglopen en je dan je relatie met hen verliest. En dat je dan iedereen kwijtraakt. Dus ik moest door die geest heen om dat deel van mij te transcenderen. Toen kwam ik dicht bij mezelf en het voelde als een ander niveau van liefde. Zo heb ik het ervaren.

Antwoord van Kim Michaels, bij een conferentie in Nederland:

Kim: Ik herinner mij ook dat ik vaak die gedachte had: “O, als ik echt laat zien wie ik ben, is het te veel voor de mensen. Zij zullen dat afwijzen.” En ik denk dat dit te maken heeft met het geboortetrauma waar Master MORE het over had: dat wij hier kwamen om ons licht te brengen en de gevallen wezens dit afwezen. Dus wij zijn bang dat iedereen dat zal doen en we kunnen misschien ook wel denken dat wij ons moeten verstoppen omdat het niet goed genoeg is, of niet gepast, om dit op aarde tot uitdrukking te brengen. Of wat ook maar.

Commentaar: Het feit is dat ik dat beide heb ervaren. Wanneer je problemen met jezelf hebt, strijd je tegen jezelf en als iemand dan ongelooflijk veel liefde voor jou uit, is het te veel. Je begint te huilen, omdat er een lege ruimte is en er geen grenzen zijn. En aan de andere kant – wanneer ik mijn liefde voor mensen uit, is het soms te veel voor hen, zij kunnen daar niet mee omgaan. En dan schaam ik mij bijna om er te zijn.

Kim: Ik voelde mij in verlegenheid gebracht. Ik weet precies wat jij voelt. Ik heb hetzelfde meegemaakt en hier veel over nagedacht. Ik weet dat ik zelfs dacht dat niemand met mij om kan gaan als ik echt mijn licht tot uitdrukking breng, omdat het zo intens is. Mijn energie is te intens voor de mensen om mee om te gaan. Maar ik denk dat de oplossing de Wijsheid van de Moeder is, omdat je het evenwicht moet vinden. Het is of jij jezelf onderdrukt, wanneer jij jezelf inperkt, kun je het licht van jouw Aanwezigheid niet door jou heen laten stromen. Dus je moet je daarvan bevrijden.

Maar als je zover bent, betekent het niet dat het op volledige sterkte moet worden geuit. Ze zei dat de Wijsheid van de Moeder de omstandigheden zoals ze zijn, herkent. Dus je komt iemand tegen en je hebt de neiging om die persoon omver te blazen met liefde. Dan komt de Wijsheid van de Moeder erbij en je stemt je af op wat iemand aankan. Omdat het geen kwestie is van iemand bovenaan de trap te laten schrikken. Het is een kwestie van de volgende trede nemen. Dus wat heb je nodig om die volgende stap te doen? Voor mij is dat de Wijsheid van de Moeder.

Commentaar: En met die wijsheid resoneer ik nog niet genoeg. Het voelt meer als aan en uit doen.

Kim: Hebben wij allemaal dat niet gedaan, toen wij het spirituele pad vonden. Wij werden zo enthousiast dat wij iedereen wilden laten zien wat wij zagen. En dus keren mensen zich van ons af, omdat ze bang zijn voor al die energie die wij uitstralen. Of ze zien dat wij zijn veranderd en zij willen niet veranderen. Zij willen niet horen wat wij zeggen. Dus ik denk dat dit het evenwicht is.

Commentaar: Iemand kwam eens thuis en zijn vrouw bevond zich in precies zo’n situatie als zojuist werd gezegd, helemaal overdreven en hij reageerde niet zo. Hij reageerde precies andersom. Hij zei: “Wat is het? Wat heb je ontdekt? Laat mij het zien?” En hij vond het pad ook door haar. Zij had het pad gevonden en liep over van enthousiasme. Hij kwam thuis en vroeg zich af waardoor zijn vrouw zo opgewekt van was en zei: “Laat het me zien, en zij zei: “Dit is het.”