Reageren en analyseren

Commentaar: Wat jij de Wijsheid van de Moeder noemt, doet mij denken aan een ervaring in mijn leven. Wat er ook gebeurt, het is nooit te veel. Er is altijd wel een manier voor iets te vinden. Als ik te veel ben, zal de ander mij wegsturen. Dus ik leer erop te vertrouwen dat het een deel van het proces is.

Commentaar: Je komt er in de loop der jaren achter dat je gevoeliger wordt voor de feedback die je recht in het gezicht wordt gegeven.

Commentaar: Toen ik iets deed wat niet werkte zoals ik had gehoopt, heb ik altijd later ontdekt dat dit mijn pad was. Dus ik vertrouw op het mechanisme dat mij stuurt.

Commentaar: Wij kunnen niet verantwoordelijk zijn voor de reacties van andere mensen.

Antwoord van Kim Michaels bij een conferentie in Nederland:

Ja, en ik realiseer mij ook dat ik de neiging heb om te gaan analyseren. En zoals iemand zei, je reageert op de manier waarop je denkt dat de mensen zullen reageren en je weet niet hoe zij zullen reageren. Dus het wordt een kunstmatige constructie in jouw gedachten en dat is niet de Wijsheid van de Moeder. Je stroomt dan. Dus ik begrijp wat je zegt – je hebt een soort evenwicht, zodat jij jezelf niet veroordeelt als je een fout maakt.

Ik denk dat Moeder Maria dat ook heeft gezegd. Wat staat er ook al weer op die bumpersticker: “S-H-I-T happens.” Wij moeten toegeven dat er in dit rijk dingen gaan gebeuren, dus we gaan gewoon verder. Ik weet dat ik het al eens over kwantumfysica heb gehad. Men geloofde dat het universum helemaal voorspelbaar was. Als je alle voorwaarden voor iedere situatie kent, kun je de uitkomst van een experiment verklaren. In de kwantumfysica ontdekte men toen dat je alleen maar kunt voorspellen wat er waarschijnlijk gaat gebeuren, maar tot het experiment wordt uitgevoerd, weet je niet precies wat er gaat gebeuren.

Zo is het ook met ons leven. We kunnen de beste bedoelingen hebben, maar wij weten niet hoe anderen zullen reageren of hoe een situatie zal aflopen. Dus moeten wij doen wat je zegt, gewoon bereid zijn om in de stroom mee te gaan en erop vertrouwen dat het oké is als wij soms een beetje te veel naar die kant overhellen.