De vorm die de meesters aannemen

Vraag: Als dat nodig is, kunnen de meesters gemakkelijk een vorm aannemen, denk ik. Maar het maakt ons lui en zij willen dat niet, dus wij krijgen geen vorm meer te zien. Alleen maar wanneer het noodzakelijk is, kunnen zij een vorm aannemen.

Antwoord van Kim Michaels bij een conferentie in Nederland:

Ja, ze kunnen verschillende vormen aannemen. Ook al weet je dat heel veel mensen overal ter wereld visioenen van bij voorbeeld Jezus hebben gehad, ze lijken die niet op elkaar. Dus de lineaire geest wil zeggen: “Nu, als Jezus echt boven is en een bepaalde vorm heeft, dan moet hij er altijd zo uitzien bij iedereen die hem ziet. Anders is het niet echt. Jouw visioen is niet echt, omdat hij niet op de mijne lijkt.” En dan beginnen we daar ruzie over te maken en dat is helemaal niet nodig.

Ik had het eerder over waarnemingsfilters en de kwantumfysica vertelt dat ons bewustzijn iets mede schept van wat wij zien, wanneer wij naar iets kijken. Dus geloof ik dat Jezus, als hij aan iemand verschijnt, de vorm zal aannemen die zij kennen, waar zij iets mee hebben, een vorm die zij kunnen accepteren.

De uitdaging voor ons is – en dit proberen de meesters nu te zeggen – dat je niet gaat zeggen dat dit de enige manier is waarop zij kunnen verschijnen, of dat dit alles is. Geef toe dat jij min of meer jouw eigen creatie ziet. Het is niet zo dat dit visioen geen waarde heeft of dat het niet echt is. Wij kunnen alleen niet verwachten dat de meesters er altijd zo uitzien.

Commentaar: Jezus heeft zelfs in een van zijn boeken gezegd dat hij in de vorm van het boek komt dat werd gepubliceerd. Hij zei dat hij de vorm van het boek aan had genomen. Dus hij wordt op geen enkele manier beperkt.

Kim: Nee, ze kunnen elke vorm aannemen.