Is een geascendeerde meester Godvrij?

Vraag: Ik kom soms het woord tegen dat een geascendeerde meester Godvrij is. Hoe moet ik dat zien?

Antwoord van Kim Michaels op een conferentie in Nederland:

Er is een geascendeerde meester die Godfre heet. Hij was geïncarneerd als Godfre Ray King, die de leider was van de I AM Movement.

Ja, maar dat bedoel ik niet. Ik bedoel Godvrij in bewustzijn.

Kim: Dit betekent dat jij je niet meer met het materiële rijk identificeert en je het ego hebt getranscendeerd en dus ben je vrij in God. Ik zie het zo: je bent vrij om te erkennen dat jij een deel van God bent, dat jij een verlengstuk bent van Gods Wezen.

Wij zijn natuurlijk opgevoed om dit te ontkennen. Wij zijn ‘hier’ en God is ‘daarboven’ ergens. Het is of dat, of er bestaat geen God. Zelfs de meeste religies zeggen dat God daarboven ergens is en wij zijn absoluut van elkaar gescheiden. Wij hebben een religie nodig, omdat wij geen rechtstreeks contact met God kunnen krijgen.

De waarheid is natuurlijk dat wij dat wel kunnen, want waar zijn wij allemaal vandaan gekomen? Er is eigenlijk maar Eén Geest, die zichzelf tot uitdrukking heeft gebracht door ons allemaal. Dit betekent voor mij wat het is om Godvrij te zijn; wanneer je al die illusies loslaat en erkent: “IK BEN een zoon of dochter van God.” Je durft dat te accepteren.

Je kunt dat natuurlijk doen als je geïncarneerd bent, maar ik heb begrepen dat je het gescheiden zelf eigenlijk pas helemaal kunt loslaten als je geen fysiek lichaam meer hebt. Want op het moment dat je dit loslaat, kun je geen lichaam meer hebben. Dus er moet een heel klein beetje gescheidenheid zijn.