De initiaties van 2016

Geascendeerde Meester Moeder Maria, 11 januari 2016

IK BEN de Geascendeerde Meester Moeder Maria en ik zou vandaag tegen jullie willen spreken over de energie en de initiaties die jullie en de planeet dit komende jaar krijgen. Wij geven veel leringen op onze websites en in onze boeken over het feit dat er zeven stralen, zeven primaire energieën, zijn die werden gebruikt om het universum te scheppen. Te beginnen in 2013 wordt de planeet elk jaar geïnitieerd in één van de spirituele stralen en dat houdt in dat 2016 het jaar van de Vierde Straal is, die vaak wordt gezien als de straal van zuivering en acceleratie.

Er zullen daarom dit jaar veel onzuiverheden worden blootgelegd, omdat zij niet meer verborgen kunnen blijven en niet meer kunnen worden genegeerd door de mensen. Je hebt dit al in enige mate zien gebeuren, meteen na Nieuwjaar met de executies in Saoedi-Arabië die het heel lang lopende conflict in de islamitische gemeenschap tussen soennieten en sjiieten hebben aangewakkerd. Je hebt het al in Keulen gezien in Duitsland met de aanvallen op vrouwen op Oudejaarsavond. Je hebt wraakacties van mensen gezien die niet voor een goede zaak strijden, maar proberen conflicten op te wekken. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van wat je dit komende jaar kunt verwachten.

Dit betekent natuurlijk niet dat ik dit jaar op een negatieve manier wil afschilderen. Het is gewoon zo dat wanneer de energie door de geascendeerde meesters wordt uitgegeven dit positieve, op liefde gebaseerde energie is. Omdat die meer licht brengt, wordt het gemakkelijker om de duisternis te zien die zich tot dusver in de schaduwen heeft kunnen verbergen. Op geen enkele manier probeer ik angst bij jullie te kweken. Je hoeft niet bang te zijn wanneer er onzuiverheden worden blootgelegd. In plaats daarvan moet je actie ondernemen en dat kan op verschillende manieren. In de eerste plaats willen wij natuurlijk dat jullie onze invocaties en decreten opzeggen, omdat je dan spiritueel licht oproept.

Er is in 2016 geen grotere kans op oorlogen dan de komende jaren. Wij zijn niet hier om over planetaire conflicten of iets dergelijks te spreken. Maar we hebben het over het feit dat conflicten naar buiten zullen komen en dat bepaalde gebeurtenissen de aanleiding zullen vormen tot conflicten. Door de invocaties op te zeggen, lever je in principe een bijdrage aan het voorkomen van dergelijke gebeurtenissen. Daarom heb ik ook het boek uitgegeven over hoe je oorlog kunt stoppen en hoe je kunt helpen om dit jaar, 2016, oorlogen te laten ophouden als je weet wat de initiaties voor de planeet zijn.

Je weet wel dat als je een glas water vult, er een moment kan komen waarop het water er bijna overheen loopt en er spanning aan het oppervlak van het water ontstaat waardoor het net niet overloopt. Als je nog één druppel toevoegt, gaat het er overheen. Hier kun je invloed op uitoefenen, hoewel er niet zo veel spirituele mensen op de planeet zijn. Als je licht oproept, kun je in veel gevallen voorkomen dat die laatste druppel ervoor zorgt dat het conflict naar de fysieke wereld wordt gebracht..

Wij geven veel leringen over het feit dat er drie hogere octaven van het materiële universum zijn. Het emotionele ligt onmiddellijk boven het fysieke, daarboven het mentale en dan dat van de identiteit. Je ziet vaak dat er grote spanning bestaat in het emotionele lichaam van een land of streek. Je weet dat dit het geval is op veel plaatsen op aarde. Je weet dus ook wel dat één vonk een groter conflict kan opwekken, zoals je al vaak hebt gezien.

Op die cruciale momenten wanneer de spanning haar top bereikt, kunnen de oproepen van de spirituele mensen dus enorme invloed uitoefenen op het voorkomen van de gebeurtenis die de aanleiding vormt tot het fysieke conflict en dan veel moeilijker te stoppen is. Als een conflict eenmaal is uitgebroken, overloopt naar het fysieke niveau, is het enige wat het kan laten stoppen dat het zo extreem wordt dat de mensen uiteindelijk beseffen dat zij genoeg van dit conflict hebben en ermee ophouden. Zelfs als het je het probleem dan niet hebt opgelost, realiseert men zich dat vrede belangrijker is dan gelijk krijgen.