Welke muziek moeten wij vermijden?

Vraag: Hoe weten wij welke muziek wij moeten vermijden? Is het gewoon een kwestie van muziek vermijden die je verdrietig maakt of die ons irriteert, of moeten wij ons bewust zijn van specifieke samenklanken, ritmes, stijlen of hoe de muziek wordt gemaakt – bijvoorbeeld elektronische of extreem luide muziek zoals in een bioscoop? Zijn er ook bepaalde parameters goed?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 18 juli 2016 – Los Angeles:

De eenvoudigste manier om muziek in te schatten, is door je vermogen te trainen om met je hart te voelen, zoals wij ook al vaker hebben gezegd, of iets je energie verhoogt of verlaagt. Je kunt dit vaststellen door je op je hartchakra af te stemmen. Dit is niet alleen op muziek van toepassing, maar in principe op alles in het fysieke octaaf wanneer jij die gevoeligheid maar genoeg ontwikkelt. Je kunt naar een restaurant gaan en als jij je op je hartchakra hebt afgestemd, kun je het menu doorkijken en voelen welke dingen op het menu je vibratie verhogen of verlagen. Als er niets staat wat je vibratie verhoogt, zou je weg kunnen lopen en een ander restaurant uitzoeken. Hetzelfde geldt voor muziek.

Veel mensen hebben de houding gekregen dat zij naar muziek behoren te luisteren, maar waar komt dat anders vandaan dan de industrie die meer muziek wil verkopen? Je bent niet verplicht om naar muziek te luisteren. Je bent zeker niet verplicht om altijd naar muziek te luisteren. Waarom ben je bang voor stilte? Stilte kan de achtergrond zijn voor de noodzaak om je hogere Zelf of de geascendeerde meesters te horen. Nu, als muziek en bepaalde soorten muziek je inspireren en je energie verhogen, je bewustzijn uitbreidt, luister er dan zeker naar. Maar je kunt gemakkelijk voelen wat voor muziek dat is en dat kan van persoon tot persoon variëren. Het varieert per bewustzijnsniveau.

Ik weet dat wij vroeger hebben gezegd dat je bepaalde soorten muziek moet vermijden, en in zekere zin geldt dat nog steeds, en dat geldt ook voor veel mensen. Niettemin zijn er uitzonderingen op alles, dus tegenwoordig willen wij niet met onwrikbare, voorgeschreven leringen komen over wat je moet vermijden, of waar je naar moet luisteren. Er zijn natuurlijk wel bepaalde soorten muziek die de meeste mensen moeten vermijden: alles wat hun energie naar beneden haalt, muziek met een syncoperende maat, die de energie naar de stuitchakra slaat en daardoor de stuitchakra in beroering brengt en seksuele fantasieën of buitensporige seksuele verlangens kan opwekken.

Maar er is ook bepaalde muziek die veel spirituele mensen positieve of opwekkende muziek noemen die je energie niet beslist naar beneden haalt, maar die ook geen bijdrage leveren aan de opgaande spiraal. Die kan heel goed je aandacht afleiden om niet meer met je hart te luisteren. Het belangrijkste is dat je voelt wat muziek met je energie doet, of het je verheft of je energie vermindert, maar besluit ook om soms een poosje naar de stilte te luisteren.