Je vorige levens herinneren

Vraag: Is het belangrijk om je vorige levens te herinneren?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 18 juli – Los Angeles:

Voor veel mensen is het niet nodig om zich te herinneren wie zij in een vorig leven waren en wat zij hebben gedaan. Het is belangrijker om je af te stemmen op de gevoelens en overtuigingen en die op te lossen zonder alle bijzonderheden te weten. Het vermogen om iets te vergeten, is eigenlijk een belangrijk mechanisme op een planeet die zo dicht en gewelddadig is als de aarde. Voor het overgrote deel van de mensen, ook spirituele mensen, zou het heel erg verontrustend zijn om je vorige levens te herinneren, omdat jij je dan ook zou herinneren hoe vaak je bent gekwetst, gedood en gemarteld. Als er een sluier over je herinnering wordt getrokken tussen incarnaties in, wordt het voor veel mensen gemakkelijker om opnieuw te beginnen met de geest als van een kind. En dit is belangrijk voor iedereen.

Het is belangrijk dat je er niet al te veel naar verlangt om je vorige levens te herinneren. Het is ook belangrijk dat je niet die kennis afwijst, als je die nodig hebt. Maar er zijn veel mensen die zich zo fanatiek vorige levens willen herinneren dat zij proberen de hemel met geweld te nemen en daardoor krijg je in veel gevallen geen accurate herinnering aan vorige levens. Er zijn veel, heel veel, mensen die de indruk hebben dat zij een bepaald persoon in een vorig leven waren en dat was niet accuraat. Dit kan eenvoudig omdat zij door demonen of verkeerde leraren in hogere rijken – het emotionele en mentale rijk – werden bedrogen, of omdat zij zich hadden afgestemd op de noodzaak om een bepaald psychologisch patroon te overwinnen dat een bepaald persoon in het verleden had vertoond.

Je weet ook wel dat je in psychiatrische instellingen meer dan één persoon vindt die gelooft dat hij bijvoorbeeld Napoleon was. Maar dat komt omdat Napoleon in zekere zin een archetype is dat een bepaald psychologisch patroon vertoont dat veel mensen hebben.

Nu kan het voor sommige mensen nodig zijn dat zij geloven dat zij die persoon in feite waren om naar het patroon te willen kijken. Sommigen geloven dat zij die persoon waren en komen vast te zitten in een bepaald patroon en doen er nooit iets aan. Maar voor jullie, de spirituele mensen, is het belangrijk dat jij je niet fixeert op het je herinneren van vorige levens, of, als er wel een herinnering uit het verleden opdoemt, jij dan niet gelooft dat jij inderdaad die persoon was.

Het is belangrijk dat jij naar de psyche van die persoon kijkt, het archetypische patroon, en dan bekijkt of dit ook op jou van toepassing is en hoe je dat kunt transcenderen. Je hoeft niet beslist te geloven dat jij die persoon was, maar bereid te zijn om je er niet gehecht aan te voelen.

Sommigen van jullie zijn in vorige levens natuurlijk openbare personen geweest. Het is misschien belangrijk dat jij dat weet. Maar ik blijf je toch adviseren om naar het psychologische patroon te kijken en eraan te werken dat jij je daarvan onthecht en dan een betere gemoedstoestand te krijgen zodat je een nauwkeurige indruk kunt krijgen van of jij die persoon was en of het belangrijk is dat jij dit weet.