Hoe Shiva je los snijdt van negatieve energie

Vraag: Wat is de rol van Shiva en is het waar dat hij ons los kan snijden van negatieve energie?

Antwoord van Kim Michaels (17 juli 2015 – Los Angeles, Verenigde Staten):

Shiva is dus een geascendeerde meester. De naam Shiva komt traditioneel uit de hindoese mythologie, waarin drie aspecten van God zijn: Brahma, de Schepper, Vishnu, degene die alles in stand houdt, en Shiva, niet echt de Vernietiger, maar degene die afbreekt wat stagneert. Dus Shiva is een erg machtige meester om aan te roepen voor welk probleem ook, welke beperking ook, als je negatieve energie voelt. Ik gebruik die mantra vaak aan het eind van de dag voor ikga slapen om mijn energieveld te reinigen. Ik moet een oefening doen. Er bestaat al heel lang een lering dat roestvrijstaal entiteiten op het astrale vlak doorklieft. Zij houden daar niet van. Het doet hen pijn. Dus als jij om je lichaam heen gaat met een roestvrijstalen mes, kun jij je van hen los snijden.

Dus ik neem een mes, – en natuurlijk zijn de gordijnen dan dicht (gelach) – en ik heb mijzelf getraind in een gewoonte om dan “Shiva, Shiva, Shiva, Shiva, Shiva, Shiva, Shiva, Shiva, Shiva”, te zeggen. Ik weet dat dit 9 keer is, dus ik hoef ze niet te tellen. Soms als ik het gevoel heb dat er in een chakra, bijvoorbeeld de solar plexuschakra iets moet worden gezuiverd, pak ik het mes en doe zachtjes zo (toont hoe je het mes moet gebruiken) – en dan hoef ik niet te tellen of ik dit 9 keer doe. Ik doe het in groepen van 9 tot ik voel dat de energie gezuiverd is. Soms doe ik alle chakra’s en mijn lichaam op die manier.

Maar andere keren doe ik 144 Shiva’s en dat gaat heel gemakkelijk als jij je voorstelt dat je in het midden van een cirkel staat die een klok vormt en dat er 12 lijnen in de klok zitten. Dus dan zeg je bij het cijfer 12: “Shiva, Shiva, Shiva, Shiva, Shiva, Shiva,  Shiva, Shiva, Shiva”. Daarna de 1 negen keer en zo de hele klok rond. Wanneer je dit 12 keer hebt gedaan, is dat 108 keer. Dan visualiseer je dat je dit nog vier keer doet voor elk van de lagere lichamen.

Dat is 36 keer en dat tel je bij de 108 keer op. Je hoeft ze niet na te tellen, omdat je weet dat er 144 hebt gedaan. En 144 is een krachtig getal. Er zijn bepaalde getallen zoals 33 en 9 en 144, waarbij de mantra extra wordt vermenigvuldigd als je die zo vaak opzegt. Er zijn maar vijf minuten voor nodig en je staat verbaasd over de gebeurtenissen die er dan kunnen komen.