Wat moet je eten op een spirituele conferentie?

Vraag: Ik was aan het nadenken over voedsel als suiker en chocola. Wat wordt er van ons verwacht dat we eten en drinken tijdens deze conferentie om een open deur te kunnen zijn?

Antwoord van Kim Michaels (17 juli 2015 – Los Angeles, Verenigde Staten):

Kim: Nu, de meesters hebben via mij niet veel over de manier van eten gesproken. Dat betekent niet dat zij zich daar geen zorgen over maken, maar ik persoonlijk probeer op een evenwichtige manier te eten. Daarmee bedoel ik dat ik uitersten probeer te vermijden, zoals zwaar vlees of heel zoete dingen, omdat dit van je lichaam een soort jojo maakt.

Ik heb mij ook gerealiseerd dat eten heel erg individueel is. De mensen hebben een verschillend lichaamstype en je kunt geen algemene afweging maken. Dit is voor ieder individueel, maar vermijd te zwaar eten. Maar eet ook niet iets wat te licht is en te groen – alle rauwe voedsel bijvoorbeeld. Ik denk niet dat dit goed is tijdens een conferentie, omdat je je enigszins gegrond wilt voelen.

Persoonlijk heb ik het gevoel dat als ik te licht voedsel eet, ik niet hetzelfde contact heb met het fysieke rijk en dan krijg ik het gevoel dat de meesters niet zoveel licht op het fysieke vlak kunnen verankeren. Ik denk dat het meeste voor jullie ook geldt. Dus ik zou geen T-bonesteak steak eten, ik zou ook niet een reusachtige ijsco nemen of iets anders wat erg zoet is, maar ik probeer iets te eten wat meer in evenwicht is.

Ik wijk enigszins af wat eten betreft. Sinds mijn jeugd hebben de mensen altijd grappen gemaakt over wat ik eet en hoe ik eet. Dus ik weet niet of ik iets eet wat heel erg anders is, maar alleen maar de manier waarop, maar zo zit het nu eenmaal. Ik probeer altijd te voelen wat mijn lichaam wil of niet wil, en ik heb met opzet geprobeerd om mijzelf niet een of ander mooi idee aan te praten over hoe mijn lichaam zou moeten werken. Ik ga soms zelfs te ver uit luiheid. Dus ik zou zeggen: vermijd extremen. Natuurlijk geen alcohol en dat soort dingen.

Vraag:  Drink je wel wijn?

Kim: Nee, geen alcohol of zoiets. Gen alcohol, geen drugs, geen koffie. Ik rook niet natuurlijk.

Ik eet heel weinig suiker. Ik ben niet fanatiek daarin, omdat er heel veel dingen zijn die je niet kunt krijgen zonder dat er suiker in zit.

Ik probeer niet moraliserend te zijn. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik nooit de controle over mijn gemoedstoestand wilde verliezen, omdat ik het gevoel heb dat dit mijn eerste verantwoordelijkheid in het leven is – mijn gemoedsgesteldheid. Dus ik heb het gevoel dat als jij jezelf openstelt voor allerlei dingen, niet beslist door wijn bij de maaltijd te drinken – omdat ik weet dat het een traditie in veel landen is – maar als je dronken wordt en de controle verliest, weet je nooit wat er bij je binnenkomt. Ik zou je zeker aanraden om dat niet tijdens een conferentie te doen.

Vraag: Niet naderhand dronken worden.

Kim: Welnu, dat moet je zelf weten, maar ik zou zeggen dat het na een conferentie belangrijk is dat je een bepaald evenwicht en vrede houdt, omdat je dan langer het licht meedraagt.

Ik zal je een verhaal vertellen. Ik hoorde eens hoe een dame die op één van de conferenties van de geascendeerde meesters was geweest die een week duurden, heel lang gereisd had om er te komen. Zij had urenlang decreten opgezegd en een speciaal dieet gevolgd en van alles gedaan, en iemand vroeg haar: ”Wat vind je mooi aan deze conferenties?” En toen zei zij: “Nu, het is altijd heerlijk om seks te hebben na een conferentie.” (Gelach).

Ieder mag doen wat hij wil, maar ik stond versteld dat iemand die zoveel moeite doet om licht te ontvangen, het naderhand zo verbrast.

Vraag: Hoe zit het met honing?

Kim: Dat is vanzelfsprekend niet zo zoet als suiker, maar het is wel erg zoet, dus ik eet het zelf niet heel veel.