Hoe je een conferentie van de geascendeerde meesters ervaart

Vraag:  Dit is misschien een domme vraag.

Kim: Er zijn geen domme vragen.

Hoe kun je het verschil weten tussen dat jij spreekt of een geascendeerde meester? Of als er verschillende meesters zijn, hoe kun je die bij ons introduceren?

Antwoord van Kim Michaels (17 juli 2015 – Los Angeles, Verenigde Staten):

Kim: Nu, de meesters zal je altijd vertellen dat er een dictaat komt en de meester stelt zichzelf altijd voor met bepaalde namen, zodat jij weet wie er spreekt.

Tweede vraag: Wat moet mijn houding zijn om een goede ervaring te krijgen?

Kim: Nu, ik zou zeggen dat dit wel enigszins afhangt van jouw achtergrond en hoeveel je weet. Wat zei de Boeddha ook alweer? Accepteer niet alles, maar wijs niet alles af zonder het te onderzoeken. En ik denk dat dit een goede houding is, de bereidheid om iets te ervaren. Ik heb zelf gemerkt dat hoe meer ik mijn analytische geest opzij kan zetten, hoe dieper de ervaring aankomt in mijn hart.

De geascendeerde meesters hebben veel leringen gegeven die veel intellectueler zijn en je helpen om de dingen beter te begrijpen. Maar om echt contact te maken, gebruik jij je hart en niet je hoofd. Dus ik zou gewoon verwachtingen of ideeën opzij zetten over hoe een spirituele conferentie eruit moet zien, of wat dat is en het gewoon te ervaren. Ervaar het met je hart en dan zie je wat je dan krijgt.

Je kunt altijd de dictaten later op een mentale manier bestuderen om te zien wat zij zeggen, wat de betekenis is, wat je ervan kunt leren. Maar je krijgt nooit een betere kans dan wanneer je hier letterlijk aanwezig bent om een innerlijke ervaring te krijgen, en dat is absoluut de ervaring in je hart.