De verkiezing van een vrouwelijke president

Vraag: Niet dat ik naar één persoon wil kijken – soms zoeken mensen naar een verlosser, die ene president die alles regelt. Maar kun je oproepen doen met betrekking tot Bernie Sanders of Elizabeth Warren, die op dit moment de mensen lijken die het meest buiten de structuur van de machtselite vallen en die interesse hebben in het leiderschap op dit moment?

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 18 juli 2015 – Los Angeles, Verenigde Staten. Dit antwoord werd na een dictaat door Saint Germain gegeven.

Saint Germain: Je moet nu opnieuw enig onderscheid gebruiken. Wij willen graag dat er veranderingen in Amerika komen. Wij willen graag de oude manier van denken afbreken. Wij stemden heel erg in met de verkiezing van een Afro-Amerikaanse president. Dit betekent niet dat wij met alles wat president Obama heeft gedaan in deze acht jaar dat hij president was, instemmen. Dit betekent niet dat ik hem volledig sponsor en steun, maar de verkiezing van een Afro-Amerikaan was een belangrijke stap om de onverdraagzame denkwijze af te breken.

Het is duidelijk dat wij bij de volgende verkiezingen graag een vrouwelijke president willen. Het zou mooi zijn als dit een Afro-Amerikaanse vrouw was, maar dat is niet realistisch. Daarom gaan wij niet voor iedere vrouw, maar wel voor een realistische kandidaat. Jullie weten allemaal wel wie realistisch bekeken de beste kandidaat is, om de simpele reden dat de dingen zijn zoals ze zijn en dat er maar één politieke partij is die waarschijnlijk een vrouw nomineert. Daarom moeten wij werken met wat wij hebben.

Nu opnieuw – ik heb dit al eerder gezegd – het Amerikaanse regeringssysteem is zo opgezet dat het de macht van de president inperkt, zodat hij niet Koning George kan worden, die maar doet wat hij wil met Amerika. Daarom is de president niet half zo belangrijk als de meeste Amerikanen denken. Het is een collectieve illusie dat de president de macht heeft om het land te redden. Er staat in de Constitution dat hij niet de macht heeft om helemaal in zijn eentje het land te redden of te vernietigen. En dus is het niet zo cruciaal belangrijk wie de gekozen president is, zoals veel Amerikanen het willen laten lijken.

Het is belangrijker dat er verschillende globale veranderingen in het bewustzijn komen en of de volgende president nu een vrouw is of niet, als een vrouw meedoet aan de race als belangrijkste kandidaat, helpt het ook om de onverdraagzaamheid naar buiten te brengen, om het bewustzijn te veranderen. Er zijn zeker andere kandidaten die bepaalde kwaliteiten hebben waar ik naar op zoek ben, maar ik moet het systeem ook bekijken zoals het nu is en mij realiseren dat ondanks de goede bedoelingen van spirituele mensen, bepaalde dingen praktisch niet mogelijk zijn gezien de bewustzijnsstaat van het volk. Opnieuw, blijf niet hangen in details, maar kijk naar de globale trends.