Reik uit naar die Ene Visie — de Visie van Eenzijn

Geascendeerde Meester Elohim Cyclopea, 31 december 2005

Cyclopea BEN IK, en IK BEN de Elohim van Visie. Er is waarachtig gezegd: “Zonder visie, zullen de mensen omkomen.” En dat is waar. Want zonder visie op een hogere bedoeling – die mensen voor een gemeenschappelijke zaak kan verenigen – gaan ze allemaal hun eigen weg. Ieder streeft zijn of haar persoonlijke verlangens na die vaak worden vervormd door de verlangens van hun ego.

Dit hebben we in veel spirituele organisaties gezien, waarin mensen werden opgeroepen tot eenheid. En zolang de leider, de oorspronkelijke stichter van die organisatie daar was, was er een zekere eenheid aanwezig. Maar zodra de leider weg was, begonnen mensen zich te verspreiden, en ieder trachtte te doen wat hij dacht dat juist was zonder trouw te blijven aan de hogere visie die door of door middel van de stichter van die organisatie gegeven werd. Veel spirituele mensen hebben het in hun organisatie gezien. Jullie hebben het bij de christelijke organisatie gezien, hoe ze werd vervormd na het vertrek van Jezus. Jullie hebben het bij het boeddhisme gezien, dat zich ook in vele groepen heeft verdeeld die in veel gevallen veel verschillen van de visie van de Boeddha.

Zodoende zeg ik tot jullie: “Blijf trouw aan de visie van de geascendeerde meesters, de visie van eenzijn, want zonder die zullen jullie niet jullie hoogste doelen bereiken, noch individueel, noch samen.” Jullie ego denkt dat hij door zijn eigen weg te gaan, de dingen op zijn manier te doen, meer kan bereiken dan door te wachten op die andere mensen die hem zoveel last bezorgen, omdat zij het niet eens zijn met zijn wijsheid en logica. Maar mijn geliefden, ik zeg je dat dit slechts een illusie is, omdat God echt één is. En God wil zijn koninkrijk graag op aarde gemanifesteerd zien. En dat koninkrijk kan zich enkel manifesteren wanneer mensen bij elkaar komen die een gemeenschappelijke visie, die hun individuele standpunten, vooral de visie van hun ego, delen.

Kijk eens naar de Amerikaanse patriotten die de Britse Kroon versloegen met haar superieure militaire macht en organisatie. De Britten bezaten een groot gevoel van eenzijn en discipline, omdat ze tot eenzijn gedwongen werden door de macht van de Kroon. Maar hoewel de Amerikaanse kolonisten niet dezelfde visie, dezelfde discipline in de buitenwereld, werd opgedrongen, hadden ze wel een innerlijke visie, een spirituele visie, en dat zorgde ervoor dat zij hun eigen individuele wensen een poos opzij konden zetten, om samen een nieuwe natie te smeden.

Als je naar de Amerikaanse revolutie kijkt en dan naar het Zuid Amerika van tegenwoordig, zie je dat er tijdens de Amerikaanse revolutie een nationaal bewustzijn in Noord Amerika is opgekomen. En dit is nu juist wat er in de meeste staten van Zuid Amerika moet gebeuren, waaronder Colombia, waar niet voldoende sterk nationaal bewustzijn is om mensen te inspireren verder te kijken dan de vele verschillende belangen die hen heen en weer trekken in verschillende groeperingen en verschillende revolutionaire groepen die allemaal denken dat ze de enige oplossing hebben. Wanneer in werkelijkheid niemand van hen de oplossing heeft, omdat ze hun visie niet ver genoeg verhoogd hebben om op één lijn te komen met het vaderelement, de vaderenergie.

Daarom zeg ik tegen jullie: ”Jullie voelen allemaal veel liefde voor Zuid Amerika. Jullie willen allemaal de Gouden Eeuw in Zuid Amerika gemanifesteerd zien. En dus moet ik zeggen: “Om de wereld te veranderen, begin jezelf te veranderen.” Als je Zuid Amerika wilt veranderen, begin dan naar jezelf te kijken. Wees bereid een eenheid te vormen, het eenzijn, jullie onder elkaar, en één te worden onder die banier van de grotere visie van de geascendeerde meesters.

Denk niet dat jullie altijd gelijk hebben en anderen ongelijk. Omdat ik jullie zeg dat er boven goed en fout een hoger niveau is, waardoor eenzijn belangrijker is dan gelijk of ongelijk hebben, of vinden dat anderen ongelijk hebben.” Zien jullie in, mijn geliefden, dat dit ontbreekt in de meeste spirituele organisaties sinds het begin der tijden? Waardoor het gemakkelijk werd voor de gevallen engelen om de mensen die het licht bezaten, onderling te verdelen en hen te overwinnen, zodat ze niet samen konden komen en dat licht uitgeven en daardoor de leiding over die organisatie kregen. En daarom hielden de gevallen engelen de leiding, omdat zij in ieder geval enigszins verenigd waren in hun zaak om de mensen met het licht te verdelen.

Dit zie je vaak bij de gevallen wezens in de maatschappij die zich verenigen door hun hebzucht, door hun zucht naar macht – of welke negatieve gevoelens ook – in zoverre dat ze een hele bevolking kunnen verdelen en daardoor die bevolking neutraliseren en de macht overnemen. Daarom kom ik simpelweg zeggen: “Eenzijn is de sleutel voor jullie victorie in Zuid Amerika!”