Het Ego en het Goddelijk Manlijke/Vrouwelijke

Geascendeerde Meester Moeder Maria, 19 oktober 2015 – Divine Love Talk radioprogramma op CRN

Ik ben de geascendeerde meester Moeder Maria en ik wil graag spreken over het onderwerp dat jullie hebben gekozen voor de radioshow van vandaag: de schaduwkant. Maar ik zou dit in verband willen brengen met een onderwerp waar ik al vaker over heb gesproken: mannen en vrouwen.

Ik heb de laatste keer gezegd dat het essentieel is dat mannen en vrouwen zich realiseren dat jij in werkelijkheid een spiritueel wezen bent en dat jij boven het geslacht staat dat je nu op dit moment hebt. Je moet ook een stap terugdoen en beseffen dat je naar de rol van mannen en vrouwen bent gaan kijken door de rol die de maatschappij er duizenden jaren lang aan heeft gegeven in een patriarchale cultuur.

Dus je moet herkennen dat de godheid een mannelijke en vrouwelijke kant heeft. Maar dit gaat veel verder dan de beperkte rol die jullie op aarde hebben gedefinieerd. Dus je moet erkennen dat jij, of je nu een man of vrouw bent, in je hogere wezen, wat velen je ziel noemen, mannelijke en vrouwelijke eigenschappen hebt die de oorspronkelijke eigenschappen van God zijn. Die eigenschappen kunnen nooit het tegenovergestelde van elkaar zijn, die kunnen elkaar nooit wederzijds uitsluiten. Die zullen elkaar aanvullen en zijn beide nodig om een duurzame schepping op te bouwen.

Om een duurzame samenleving op te bouwen is het dus nodig dat er een cruciaal aantal mannen en vrouwen persoonlijk in evenwicht zijn, zodat zij zowel de mannelijke als de vrouwelijke eigenschappen van God door zich heen tot uitdrukking brengen in een patriarchale cultuur. Zoals ik al eerder heb aangegeven, bestaat er een opzettelijke manoeuvre van duistere krachten om te verhinderen dat mannen en vrouwen hun persoonlijke doel bereiken om te voorkomen dat de maatschappij in een Gouden Eeuw komt.

Nu moet je inzien dat alles wat je ontkent, negeert, een deel van jouw schaduw wordt. Dus wanneer een man de vrouwelijke eigenschappen in zijn wezen ontkent, worden die eigenschappen vervormd en die vormen dan een deel van zijn ego, of schaduw, welke naam je er ook maar aan wil geven. Wanneer een vrouw haar goddelijke mannelijke eigenschappen ontkent, negeert, gebeurt hetzelfde natuurlijk.

Wat wordt genegeerd, ontkend, verdwijnt onder het oppervlak. En dat saboteert jou vaak. En dat is een van de redenen dat heel veel spirituele mensen zich bewust worden van de duistere nacht van de ziel. Jij hebt dat evenwicht eenvoudig nog niet bereikt.

Dus ik leg jullie nu voor dat jullie allemaal een ego hebben. En ja, het is belangrijk dat je het concept ego kent en afrekent met dat ego. Maar een deel van het ego is niet beslist iets wat slecht of kwaadaardig is en er niet mag zijn. Een deel van wat je het ego noemt, zijn de onderdrukte goddelijke mannelijke en goddelijke vrouwelijke eigenschappen. En het is niet een kwestie van die kwijtraken, ze eruit gooien of vernietigen. Je moet er eigenlijk naar kijken, herkennen wat de waarheid is van die vervormde rol en dan jezelf toe te staan om die eigenschap uit te drukken, zodat jij heel kunt zijn en jouw eigen individuele, persoonlijke, mannelijke/vrouwelijke creatieve polariteit bezit.

Dit is de sleutel tot jouw persoonlijke groei, persoonlijke vervulling en jouw persoonlijke Christusschap, zoals wij het vaak noemen. Het is heel belangrijk dat jij dit beseft, maar het is zeker een hogere lering dan wij eerder hebben gegeven, omdat wij nog niet eerder de verschillende aspecten van het ego hebben benoemd. Dus ik dank jullie voor de kans om dit concept te introduceren.