De relatie tussen mannen en vrouwen

Geascendeerde Meester Moeder Maria, 14 september 2015 – Divine Love Talk radioprogramma op CRN

Ik ben de Geascendeerde Meester Moeder Maria en ik kom verder spreken over de relatie tussen mannen en vrouwen. Het is een grote tragedie dat het conflict tussen mannen en vrouwen werd geschapen. Wanneer je naar alle oorlogen kijkt die op deze planeet zijn, raak je misschien in de war en denk je dat de problemen buitenshuis uit grote politieke kwesties bestaat.

Maar ik zeg dat alle oorlogen en conflicten thuis beginnen in de relatie tussen man en vrouw, de vader en de moeder, die de kinderen beïnvloedt en het wereldbeeld waar zij mee opgroeien. Je moet begrijpen dat conflicten en oorlogen op deze planeet pas kunnen ophouden als mannen en vrouwen een nieuwe relatie, een nieuwe manier om naar elkaar te kijken, ontwikkelen. Dit vormt een onderdeel van het proces.

Hoe kan zo’n relatie dan tot stand komen? Nu, er zijn veel mensen die de laatste paar decennia hebben geëxperimenteerd met een nieuwe manier van met elkaar omgaan die buiten de traditionele familiestructuur valt. Maar ik moet zeggen dat je echt niet de relatie tussen mannen en vrouwen kunt vernieuwen, als je geen spiritueel inzicht hebt in wie jij als spiritueel wezen bent.

Waar begint de huidige relatie, het huidige conflict, tussen mannen en vrouwen mee? Nu dat begint bij het boek Genesis in het Oude Testament. En het begint met verscheidene andere mythes die overal op aarde zijn geschapen. Wat staat er in Genesis? Het zegt in principe dat vrouwen de schuld moeten hebben van de val van het hele menselijke ras. Mijn geliefden, die bewering is een regelrechte leugen. Het heeft niets, absoluut niets, te maken met de historische feiten. Maar de bewering dat vrouwen hiervoor verantwoordelijk zijn en dat vrouwen daarom anders dan mannen moeten worden behandeld dan mannen is al heel oud op deze planeet. Het zit diep in het bewustzijn van vele culturen geworteld, inclusief die van jullie. Hoewel, er zijn bepaalde culturen waar die nog meer de overhand heeft.

Als je een kans wilt om je van die heel oude cultuur te bevrijden, kan dat maar op één manier. En die is dat jij de waarheid erkent dat jij niet jouw fysieke lichaam bent. Jij bent meer dan jouw lichaam. Wat betekent dat jij niet een man of vrouw bent, wat het geslacht van jouw fysieke lichaam ook is. Jij bent niet alleen maar een mannelijk of vrouwelijk wezen. Je werd als spiritueel wezen geschapen die zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen heeft. Wat betekent dat je in meerdere levens in zowel een mannelijk als een vrouwelijk lichaam kunt incarneren. Het is absoluut noodzakelijk dat je dit erkent.

En dit kun je alleen maar accepteren als je een heel geleidelijk pad volgt, dat wij het spirituele pad hebben genoemd, of het pad van persoonlijk Christusschap dat jou in staat stelt om weer contact te leggen met je ware identiteit. Zodat je het niet alleen verstandelijk begrijpt, maar daadwerkelijk ervaart dat jij een spiritueel wezen bent dat je niet tot de omstandigheden of etiketten die je op planeet aarde ziet, kunt beperken.