De Liefde en het Leven kun je niet dwingen

Geascendeerde Meester Moeder Maria, 31 augustus 2015 – Divine Love Talk radioshow on CRN

Ik ben de Geascendeerde Meester Moeder Maria. Ik heb er eerder al over gesproken dat het grootste probleem op aarde is dat mannen en vrouwen geen liefde kunnen ontvangen van een bron in zichzelf en daarom geloven dat zij die van elkaar moeten ontvangen. En wanneer zij die niet krijgen, beginnen ze met diverse machtsspelletjes om anderen zogenaamd ertoe te dwingen om hen liefde te geven. Maar weet je mijn geliefden, je kunt liefde niet dwingen. Er is geen mechanisch plan op aarde dat iemand anders of God ertoe kan dwingen om jou liefde te geven. Hoe komt dat? Omdat liefde de kracht is die boven alles op aarde staat, daarom willen de mensen haar ook.

Begrijp je niet dat de meeste mensen op aarde totaal worden overweldigd door het leven? Veel mensen hebben het gevoel dat het hen is opgedrongen, dat zij er niet voor gekozen hebben. Dat zij gedwongen worden te reageren op omstandigheden die zij niet kunnen beheersen. Maar er wordt je niets opgedrongen, in die zin dat jij op een bepaald moment in het verleden ervoor hebt gekozen om naar deze planeet toe te komen. Je hebt keuzes, vele keuzes, gemaakt, waardoor jij je in de huidige omstandigheden bevindt. Ik zeg dit niet om je de schuld te geven, maar om je te bekrachtigen. Pas als jij erkent dat jou situatie iets te maken heeft met keuzes die je hebt gemaakt, ben je in staat om nieuwe keuzes te maken die jouw situatie zullen veranderen.

Zien jullie niet dat de meeste mensen in een catch-22 zitten, omdat zij geloven dat de situatie waarin zij zitten niet het resultaat is van hun eigen keuzes? En dat zij zich daardoor machteloos voelen om die situatie te veranderen. Maar de enige manier om iets te doen, is dat je keuzes moet maken die jouw situatie kunnen veranderen. En daarom moet er iets gebeuren om te erkennen dat de situatie waarin jij je bevindt, iets te maken heeft met keuzes die je hebt gemaakt. En dat elke keuze die jij vroeger hebt gemaakt, kan worden hersteld door een betere keuze in het heden te maken.

Dit heeft iets met liefde te maken. Omdat geen enkele kracht op aarde liefde kan beheersen. En de reden is dat liefde altijd stroomt, liefde staat nooit stil. Daarom kun je geen mensen bezitten en hen dwingen om jou liefde te geven. Liefde laat zich niet dwingen, maar wel vrij worden ontvangen, wanneer je begint te beseffen dat die uit een bron komt die boven de aarde staat en jij kunt die bron niet beheersen. Maar die bron geeft jou onvoorwaardelijk liefde. Maar je kunt wel jouw eigen psychische problemen en het mechanisme dat er tot nu toe voor heeft gezorgd dat jij liefde afwees, beheersen. En wanneer je dat mechanisme, de illusies loslaat die ervoor hebben gezorgd dat jij tot nu toe liefde hebt afgewezen, stukje bij beetje, begint te ontrafelen, ga jij voelen dat het leven niet zo overweldigend is, dat het leven niet aan jou wordt opgedrongen.

En wanneer je de vele hulpmiddelen begint te gebruiken die ik heb gegeven, in de vorm van invocaties en decreten, waardoor jij spiritueel licht oproept, maak jij de lading energie die jij meedraagt, lichter. En dat zal je dan het gevoel geven dat jij een wezen bent dat zich niet helemaal met zijn lichaam en situatie in de buitenwereld vereenzelvigt. En dan begin je niet alleen te geloven wat ik zeg, maar te ervaren dat jij keuzes hebt. En dat jij keuzes kunt maken die ervoor zorgen dat jouw situatie in de buitenwereld fundamenteel verandert.