Leringen bij anderen aanbevelen

ONDERWERPEN: Deel met anderen wat jou heeft geholpen – wijs niet alles af, maar accepteer ook niet alles wat er is – evenwicht door de mensen niet te weinig of te veel te vertellen – luister naar jouw intuïtie – geef je verwachtingen op

Vraag: Er staat veel materiaal op websites over universele verlossing. Ik was vroeger christen en ik heb veel hulp gekregen om van het fundamentalistische christendom los te komen, omdat ik bepaalde stukken lees. Mijn vraag is: Kan ik dit materiaal aan andere christelijke mensen geven, zodat zij hulp krijgen om van het traditionele christendom los te komen, omdat men, wanneer ik het over de meesters heb, er niets over wil weten.

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Eén van de beste manieren om anderen te helpen is door met hen te delen wat jou heeft geholpen. En dus kun je beginnen iets te delen wat jou heeft geholpen om een hoger niveau van inzicht in het spirituele pad te krijgen, als jij het gevoel krijgt dat je hen ermee helpt.

Het is belangrijk om niet zwart-wit te zijn of bang te zijn voor spirituele leringen, het bewustzijn aan te nemen dat alles wat niet bij hun religie past, een valse lering moet zijn of het werk van de duivel. Aan de andere kant is het belangrijk niet het tegenovergestelde te doen door te zeggen dat elke lering wel goed is of te zeggen dat alles wat je helpt, oké is. Ik heb leringen gegeven over verkeerde leraren die ik je aanraad te bestuderen.

Dus ik bedoeling dat je naarmate jij groeit op het spirituele pad, zorgvuldig moet zijn over hoe je bepaalde leringen bij anderen aanbeveelt. Met andere woorden, je hoeft niet beslist een bepaalde lering bij anderen aan te bevelen als je niet hebt beseft dat het niet de hoogst mogelijke lering is. Maar aan de andere kant kun je een lering aanbevelen door te beschrijven hoe die jou heeft geholpen op te klimmen en dan de mensen te laten weten dat jij ook bent gaan beseffen dat er een hogere lering bestaat die verder gaat dan de lering waar jij het over hebt. En dat zij die misschien in gedachten willen houden als zij verder groeien.

Ik zeg ook dat je voorzichtig moet zijn om niet de bewustzijnsstaat te krijgen dat als mensen niets over geascendeerde meesters willen horen, jij er niet over moet spreken, of maar een lering moet zoeken die voor hen gemakkelijker te verteren is. Het is acceptabel om anderen de stadia te beschrijven die jij hebt doorlopen. Dus is het acceptabel dat jij hen vertelt dat je op een bepaald punt van jouw spirituele pad bent geholpen door een bepaalde lering. Maar het is ook belangrijk voor jou dat je niet onder het bewustzijnsniveau gaat preken dat je nu hebt.

Ik wil hiermee zeggen dat er een wankel evenwicht bestaat tussen de mensen niet te veel te geven en tot het tegenovergestelde te vervallen door de mensen te weinig te vertellen. Jouw rol is niet om het de mensen naar de zin te maken, maar hen op te roepen – hen uit te dagen – hogerop te komen. Dus nogmaals, er bestaat een middenweg die men kan vinden. En er zijn opnieuw, twee uitersten, omdat wij vaak zien dat de mensen die pas op het pad zijn zo enthousiast worden dat zij de mensen meer informatie geven dat zij aankunnen en proberen de mensen te dwingen in een keer veel meer stappen tegelijkertijd te doen op het pad. Maar wij zien ook het tegenovergestelde, mensen die zich zo druk maken anderen niet lastig te vallen of te provoceren dat zij hen te weinig vertellen. En hen dan niet de evenwichtige kans geven die zij nodig hebben om hogerop te komen.

Dus opnieuw, dit is een individueel pad – voor jou en voor die persoon. Je moet je op die ander afstemmen. Wanneer je op het juiste punt op het pad komt, weet je intuïtief wat je tegen iemand kunt zeggen. Maar om op dat punt te komen, moet je mijn advies opvolgen om jouw verwachtingen en voorwaarden op te geven – zodat je geen vooroordelen krijgt over wat de mensen wel of niet aankunnen. En je hebt geen vooropgestelde voorwaarde die zegt: “O, ik wil hen niet iets vertellen wat zij niet willen horen. Of ik wil hen niet lastig vallen of provoceren.”

Je moet op het punt komen dat je er vrede mee hebt, hoe de mensen ook reageren. Want omdat je niet volgens een voorwaarde handelt, die jij met je dagelijkse denkgeest hebt bedacht, maar met de Geest meegaat en zegt wat je wordt ingegeven om in die situatie te zeggen. Want jouw Christuszelf weet wat iemand anders moet horen om de volgende stap te doen. En wanneer jij jouw gedachten niet ertussen laat komen en de voorwaarden van de dagelijkse denkgeest opgeeft, dan kun jij een helderder instrument zijn om de mensen juist te geven wat zij nodig hebben om de volgende stap te nemen.

Want mijn geliefden, wat voor zin heeft het om de mensen over het spirituele pad te vertellen als je hen met hetzelfde bewustzijnsniveau achterlaat als waarop jij hen ontmoette? De bedoeling is natuurlijk om hen iets te geven wat hen in staat stelt om hogerop te komen.