Geschikt leesmateriaal voor de juiste spiritualiteit

ONDERWERPEN: jouw bewustzijn lijkt op een stroom – onjuiste overtuigingen lijken op rotsblokken in die stroom – transformeer energie en doorzie je foute overtuigingen – vraag en ge zult ontvangen – ga op zoek met een open geest – je krijgt leiding van binnenuit – probeer niet alle verkeerde ideeën te vermijden

Vraag: Omdat ik niet veel vertrouwen heb in de verdunde en grotendeels vervormde christelijke Bijbel van tegenwoordig, wat is dan geschikter leesmateriaal voor correcte spiritualiteit? Ik ben bij de Nag Hamadhi Library en heb drie gnostische boeken uit de openbare bibliotheek besteld. Zijn er ook boeddhistische, hindoeïstische, Confuciaanse en Taoïstische bronnen die aanbevolen worden om te lezen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Het allerbelangrijkste besef dat je over het spirituele pad kunt krijgen, is dat het een totaal individueel proces is. Elk menselijk wezen is een uniek individu. Elk menselijk wezen is tot een lagere bewustzijnsstaat vervallen en heeft zich daarom verwijderd uit het eenzijn met het Christuszelf.

In het boek ‘Save Yourself’ gebruik ik de illustratie dat het bewustzijn van een menselijk wezen net een stroom is, een stroom energie en inzichten die van het Christuszelf naar de bewuste geest stromen. Omdat de levensstroom afdaalt naar de lagere bewustzijnsstaat gaat hij onvermijdelijk bepaalde foute en onvolledige overtuigingen te geloven. Die kun je vergelijken met stenen die je in die stroom gooit. Wanneer je stenen in de stroom gooit, begint zich modder en slib achter de rots op te hopen en de stroom geleidelijk op te vullen.

De meeste levensstromen hebben in vele levens een aantal foute overtuigingen geaccepteerd en dat heeft ervoor gezorgd dat ze giftige en onvolmaakte energie in hun onderbewuste geest hebben opgewekt. De overtuigingen lijken op de stenen en de vervormde energie lijken op het slib dat zich achter de stenen verzamelt. Dit heeft letterlijk de stroom van bewustzijn van het Christuszelf ingedamd, zodat de persoon geen duidelijke verbinding meer heeft met dat Christuszelf.

Je kunt het spirituele pad bezien als een proces waarin de levensstroom zich van zijn onvolmaakte overtuigingen moet bevrijden en de giftige energie transformeren en daardoor de stroom van bewustzijn zuivert. Je kunt de energie transformeren door spirituele technieken te gebruiken, zoals de vele hulpmiddelen die wij hebben gegeven.

Het essentiële deel van het spirituele pad is dat jij je van jouw foute overtuiging bevrijdt en dat kan door een beter inzicht te accepteren dat een onjuiste overtuiging vervangt. Eén van de allerbelangrijkste hulpmiddelen om dit betere inzicht te krijgen, is spirituele leringen bestuderen.

Omdat iedereen uniek is, kun je geen algemene richtlijnen geven over welke spirituele leringen door een bepaald persoon moeten worden bestudeerd. Je moet de spirituele leringen vinden die je helpen jouw specifieke blokkades of verkeerde overtuigingen op te lossen. Ik kan je ervan verzekeren dat de gezegdes: “Zoek en gij zult vinden” en “Vraag en ge zult ontvangen” echte beloftes zijn.

De reden dat zoveel mensen zoeken zonder iets te vinden, is dat ze met een gesloten geest zoeken. De basisdynamiek is dat de lagere bewustzijnsstaat ervoor zorgt dat mensen zich vastklampen aan hun bestaande overtuigingen, omdat die overtuigingen hen een gevoel van behaaglijkheid, veiligheid, of zelfs identiteit geven. Het essentiële ingrediënt op het spirituele pad is dat je bereid moet zijn om iets van dit gevoel van veiligheid op te geven om echt spiritueel te groeien. Daarom moet de zoeker altijd bereid zijn om verder dan zijn of haar bestaande overtuigingen te kijken, zelfs al veroorzaakt dat enige onveiligheid en ongemak. Met andere woorden, een echte zoeker kiest altijd voor groei in plaats van behaaglijkheid.

Als je deze dynamiek in gedachten houdt, kun je met een open geest en hart zoeken en wanneer je dat doet, kan ik je ervan verzekeren dat jouw Christuszelf je bij de spirituele leringen brengt die je op dat moment nodig hebt.

Loop niet in de valkuil van al te rigide worden door te denken dat je de rest van je leven een specifieke spirituele lering moet bestuderen (waaronder deze website). Je huidige onderbewuste overtuigingen werden in vele levens opgebouwd. Daarom moet je diverse spirituele leringen bestuderen om de specifieke ideeën te vinden die jou helpen om je foute overtuigingen op te lossen. Dus ik moedig mensen altijd zeer aan om open te staan voor aanwijzingen van binnenuit.

Nadat jij je geest hebt geopend, zul je versteld staan over hoe je plotseling een nieuw boek of idee tegenkomt dat je op één of andere manier een bepaalde richting opduwt. Wanneer je die innerlijke aanwijzingen leert herkennen, de zachte klop op je geest, kun je ogenblikkelijk de nieuwe lering en het specifieke idee dat jij nodig hebt, oppikken. In sommige gevallen heb je misschien maar één specifiek idee uit een boek van honderd pagina’s nodig. Als je echt op je Christuszelf bent afgestemd, zou je misschien zelfs het boek wel kunnen openslaan bij de specifieke bladzijde die jij moet lezen. Overigens is er niets mis mee als jij een boek leest om één specifiek idee te vinden dat jou helpt je op een hoger niveau op je pad te begeven.

Ik zou je aanraden om te beginnen met de leringen op deze website en met de boeken die ik door deze boodschapper heb uitgegeven. Beperk je studie echter niet tot deze bronnen. Het is ook de moeite waard om veel van de oude religies te bestuderen, omdat een religie het niet lang overleeft, tenzij het tijdloze en universele elementen bevat. Ik raad alle spirituele zoekers aan basiskennis te krijgen van de concepten die in het Taoïsme worden gepresenteerd, omdat die wel de basispolariteit van God uitleggen.

Maar opnieuw, word niet al te rigide. Laat je Christuszelf je de volgende stap op je pad tonen en je zult de snelste vooruitgang boeken die maar mogelijk is. Met andere woorden, volg niet jouw dagelijkse denkgeest – volg je hart.

Wees je er ook van bewust dat jij eigenlijk Christusonderscheid opbouwt dat je in staat stelt om onderscheid te maken tussen ideeën die zijn gebaseerd op de Christusgeest en die die op de geest van de antichrist worden gebaseerd. De meeste mensen hebben al veel ideeën van de geest van de antichrist geabsorbeerd en je moet leren om die te doorzien. Daarom is het misschien wel nodig dat jij bepaalde boeken leest die verkeerde ideeën bevatten, zodat je die leert herkennen.

Ik bedoel hiermee dat jij in de beginfases boeken wilt vermijden die verkeerde ideeën bevatten, maar naarmate jij onderscheid leert maken, kun je er misschien wel naar toe geleid worden, juist om te leren hoe je verkeerde ideeën blootlegt. Dus maak je niet al te veel druk over wat de ‘juiste spiritualiteit’ is. Je moet boeken lezen die je helpen de verkeerde ideeën te doorzien die jij in dit en vorige levens hebt opgedaan. En jouw Christuszelf weet precies hoe die jou moet leiden.