Hoe je stopt met descenderen en begint met ascenderen

ONDERWERPEN: incarneren is een proces van descenderen – wanneer jij je gehechtheden loslaat, kun je aan het proces van ascensie beginnen – alleen maar zien wat je wilt geloven – een werkelijkheid erkennen die buiten jouw waarnemingsfilter ligt – het Petrusbewustzijn – de gouden vraag

Vraag: Kun je mij beter inzicht verschaffen over wat er echt voor nodig is om in de ascensiespiraal komen? Ik neem aan dat het iets te maken heeft met het concept dat wij ons waarnemingsfilter moeten loslaten.

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Wat is het proces van ascensie? Zoals ik 2000 jaar geleden heb gezegd ‘gaat alleen maar de mens naar de hemel die er ook uit is afgedaald’.

Hoe ‘daal je af uit de hemel’? Je doet dat als jij je met iets vereenzelvigt op aarde, als je zegt ‘ik ben dit’ en ‘ik ben dat’. En door dat proces van descenderen, kun je net zo ver uit dat zuivere bewustzijn weggaan als jij wilde afdalen.

Om weer in het proces van ascensie te komen, moet je stoppen met het proces van descenderen. Je moet gaan beseffen dat jij er genoeg van hebt om je te vereenzelvigen met dingen en situaties op aarde.

Dus is het proces van ascensie een proces waarbij je geleidelijk aan losmaakt uit alles op aarde, tot jij aan niets meer op deze planeet nog gehecht bent. En als jij nergens aan gehecht bent, reageer je niet meer op iets.

Dus je descendeert wanneer je zegt: “Ik ben dit en ik ben dat.” En de ascensie begint wanneer je zegt: “Ik ben dit niet” en “ik ben meer dan dat”.

Dit is geen gemakkelijke taak, omdat jij denkt dat je een menselijk wezen op aarde bent, jouw waarneming van het leven wordt gekleurd door dat identiteitsgevoel. Je bent geneigd om alleen maar iets te zien wat bevestigt wat jij al gelooft en dat maakt het heel erg moeilijk om het identiteitsgevoel van gescheiden wezen los te laten.

Wat kan die toverspreuk verbreken? Alleen iets wat jij buiten jouw waarnemingsfilter tegenkomt.

Voor sommigen is dat in de vorm van een innerlijke, mystieke ervaring van zuiver gewaarzijn, voor anderen is dat wanneer zij herkennen dat een leraar of lering een hogere mate van Christusbewustzijn heeft dan zij zelf. Dan slaag je voor de eerste beproeving van Christus.

Maar de cruciale zorg is of een student slaagt voor de tweede beproeving van Christus en bereid is om het contact met een ware leraar te gebruiken om zijn of haar waarnemingsfilter te onderzoeken. Laat jij je door een ware leraar uit jouw waarnemingsfilter halen, of probeer je de leraar naar jou handhaaft te zetten?

Als je dat laatste doet, krijg je het Petrusbewustzijn. Petrus was natuurlijk het belangrijkste symbool van wat er gebeurt met mensen die een ware leraar vinden, maar na een poosje op het punt komen dat er een perceptie is die zij niet willen opgeven om de leraar te blijven volgen. De katholieke kerk werd vanaf het allereerste begin gebouwd op de ‘Rots van Petrus’ in plaats van op de Rots van Christus en blijft tot aan vandaag toe een door mensen gemaakt beeld op Christus aanbevelen.

Wanneer je op die manier reageert, voldoe je niet aan de oude wet die de relatie tussen geascendeerde meesters en hun studenten regeert: “Wanneer de student eraan toe is, verschijnt de goeroe.” Dan ben je niet meer in staat om een geascendeerde meesters naar je toe te halen. In plaats daarvan trek je de soort geesten aan – en die kunnen zich inderdaad als geascendeerde meesters voordoen – die de waarneming bevestigen die jij niet wilt onderzoeken.

Sommige studenten hebben een subtiele, maar meestal niet herkende gewoonte opgebouwd om met argumenten te komen tegen wat de geascendeerde meesters zeggen wanneer die niet aan hun eigen bestaande overtuigingen beantwoorden. Voor die studenten zou het heel erg helpen als zij zich afvroegen:

“Wat zeggen mijn huidige reacties over mijn huidige bewustzijnsstaat?”

Dit is de gouden vraag voor iedereen die heel graag aan het proces van ascensie wil beginnen. Alleen degenen die zichzelf die vraag willen stellen – en die blijven stellen in élke willekeurige situatie waarin jij op iets op aarde reageert – worden echt een geascendeerde meester.

Wie dit zelfonderzoek niet aangaat, blijft bezig met het proces van descenderen, omdat je er volledig van overtuigd bent dat jouw eigen waarneming de juiste is. Wij, de geascendeerde meesters, respecteren altijd jouw recht om dat te doen. Maar wanneer je er genoeg van krijgt en besluit dat je wilt beginnen je los te maken uit jouw eigen waarnemingsfilter, staan wij altijd klaar om je te helpen.

Want wanneer de student er echt aan toe is, verschijnen wij inderdaad. Hoewel wij wel vaak in vermomming verschijnen die is ontworpen om te testen of de student echt elk waarnemingsfilter wil onderzoeken – zelfs hun waarneming van hoe een geascendeerde meester eruit moet zien. Zodoende laat onze verschijning altijd ruimte over, zodat degenen die hun waarneming niet willen onderzoeken, een rechtvaardiging kunnen vinden om ons af te wijzen. Sommigen hebben inderdaad deze redenering als een vorm van kunst gebruikt tegen de ware leraar. Maar: “Wat kan jou dat schelen – volg mij!”