Bescherm jouw spiritueel ontwaken

ONDERWERPEN: De meeste mensen zitten vast in de gevangenis van hun geest – mensen in spiritueel coma – bescherm jouw spirituele ervaringen – er zijn krachten die jouw groei tegenwerken

Vraag: Dank je, dank je, dank je… voor deze website en het schrijven van boeken. Ik zit middenin het lezen van ‘The Christ is Born in You’. Ik heb het gevoel dat mijn leven van binnenuit verandert door de waarheden die mij vanuit die twee plaatsen worden onthuld. Ik behoor 20+ jaar bij een christelijke kerk en de laatste paar jaar was ik niet tevreden over de kerk in het algemeen, omdat ik zo veel hypocrisie en inconsistenties heb gevoeld bij de leringen van de kerk en de houding van de mensen in de kerk naar elkaar toe. Het klopte gewoon niet bij wat ik voelde dat jij, Jezus 2000 jaar geleden probeerde te onderrichten. Dus ben ik sinds enige tijd op een spirituele zoektocht.

Ik krijg nu het gevoel dat veel van mijn onderzoek en vragen door deze website worden beantwoord en door het lezen van het boek. Ik begrijp volledig dat ik een dochter van God (vader/moeder) ben en dat ik een Christuswezen ben, dat ik het Christusbewustzijn in mij heb. Ik ben een heel erg jong Christuswezen (spiritueel gezien); ik streef ernaar mijn Christusbewustzijn steeds verder te ontwikkelen. Ik wilde even de tijd nemen om jullie tweeën te bedanken. Ik weet dat ik Meester Jezus in mijn innerlijk kan bedanken en dat doe ik ook en heb ik al gedaan, maar ik wilde jou, Kim, ook openlijk bedanken omdat je een bereidwillig voertuig voor de Meester wilt zijn en je door hem te laten gebruiken om door jou te spreken. Heel, heel, heel erg bedankt.
Hoe meer ik lees op de website en in het boek, hoe meer ik wil lezen; het lijkt alsof ik er geen genoeg van kan krijgen. Wil het boek niet neerleggen. Ik heb het andere boek ‘The inner Path of Light’ en kan niet wachten om ook aan dat boek te beginnen. Ik heb het gevoel dat mijn geest echt wordt bevrijd. Ik ben 47 jaar oud (jong) en het voelt alsof ik voor de eerste keer tot leven kom. Misschien ben ik wel herboren in de meest ware zin van het spirituele woord. Is dit wat het inhoudt om herboren te worden, Meester Jezus?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Mijn geliefde hart, niets verwarmt mijn hart meer dan iemand te zien die door de transformatie heen gaat die jij net hebt beschreven. Dit is waarachtig de beloning waar wij in de hemel naar op zoek zijn bij ons werk met die broeders en zusters die nog op aarde zijn. Ik wilde wel dat ieder menselijk wezen op aarde door diezelfde transformatie heenging dat hij spiritueel herboren werd.

Wanneer je naar de hemel ascendeert, verlies je dat gevoel van gescheidenheid en competitie dat op aarde zoveel voorkomt. Je accepteert jouw ware identiteit als spiritueel wezen en je wilt alleen maar dat al jouw niet geascendeerde broeders en zusters hun ware identiteit als zoon en dochter van God accepteren.

Ondanks het feit dat heel veel christenen erg gehecht zijn aan het afgodsbeeld van mij als de enige zoon van God, wil ik niet als uitzondering worden beschouwd. Ik wil slechts dat alle menselijke wezens zichzelf als de zonen en dochters van God accepteren die zij in werkelijkheid zijn. Het christelijke afgodsbeeld van mij ontspringt aan de dualistische geest, die aanleiding geeft tot het gevoel van competitie en exclusiviteit. Christenen willen van mij de enige zoon van God maken, zodat zij zich beter kunnen voelen dan de leden van andere religies. Maar als jij je Christusschap aanvaardt, vervaagt dit competitiegevoel en kun je beginnen met het opvolgen van mijn aansporing om je naaste lief te hebben als jezelf. Je begint op den duur in te zien dat jouw naaste een kind van dezelfde God is die jouw spirituele vader/moeder is.

De waarheid over de situatie op aarde is helaas dat de overgrote meerderheid menselijke wezens vast zit in een spirituele, mentale en emotionele gevangenis. Zij zitten zo vast in hun kader van foute overtuigingen over God en zichzelf dat zij letterlijk spiritueel blind worden. Veel van hen beseffen niet eens dat er een God bestaat of dat het leven ook een spirituele kant heeft. Daarom kunnen zij geen intelligente vragen over God of over de spirituele kant van het leven formuleren en zij gaan door het leven alsof zij in coma, in een spiritueel coma, zijn.

Als spirituele leraar hoop ik altijd dat de mensen uit dit coma ontwaken en beseffen dat zij geen sterfelijke menselijke wezens zijn, maar onsterfelijke spirituele wezens. Hier werk ik echt aan en dit is iets waar ik al duizenden jaren aan werk.

Dus ik feliciteer jou met je spirituele ontwaken en ik moedig je aan om aan dit ontwaken vast te houden wat er ook gebeurt. In feite zou ik je willen waarschuwen om heel voorzichtig te zijn en je spirituele wedergeboorte te beschermen tegen de aanslagen door de krachten van deze wereld. Je hebt misschien in de Bijbel gelezen dat de 40 dagen in de woestijn mij op een nieuw niveau van spiritueel ontwaken hebben gebracht. Zodra ik uit de woestijn kwam, werd ik door de duivel in verzoeking gebracht, wat je kunt zien als een symbool voor de krachten, zelfs de bewustzijnsstaat, die deze wereld regeren.

Het collectieve bewustzijn van de mensheid is op spiritueel ontwaken tegen, omdat er mensen bij je in de buurt zijn die niet willen dat je op hen vooruitloopt en niet willen dat jij aantoont dat het mogelijk is om uit een coma te ontwaken.

Dus raad ik je zeer aan om de leringen te blijven bestuderen, waaronder de leringen die ik heb gegeven over spirituele bescherming. Het is erg belangrijk dat een spirituele zoeker zijn of haar vooruitgang op het pad beschermt door de juiste middelen te gebruiken voor spirituele bescherming. De belangrijkste sleutel is echter dat jij je ervan bewust bent dat er krachten zijn, waaronder in jou eigen psyche, die jouw spirituele vooruitgang tegenwerken. Gebruik de middelen die wij elders hebben gegeven.

Wanneer jij je bewust bent van zulke krachten kun je de aansporing opvolgen om wijs als een slang en onschuldig als een duif te zijn en dat is al de helft van de overwinning. Het is een onontkoombaar feit dat jij je niet tegen een aanval kunt beschermen die je niet ziet aankomen. Maar zodra je de dreiging herkent, kun jij je onmiddellijk beschermen.

Laat deze waarschuwing niet je enthousiasme voor je pas gevonden vrijheid indammen. Wees gewoon alert en bewust en houd je gevoel van blijdschap en enthousiasme vast. Wees je er ook van bewust dat de blijdschap voortkomt uit het feit dat je deze website of de boeken hebt gevonden. Dit zijn maar leringen, in de buitenwereld, middelen in de buitenwereld. De ware vreugde komt van het feit dat je nu bewust contact hebt gemaakt met jouw persoonlijke Christuszelf en met mij door middel van dat Christuszelf.

Dit is de verbinding die je moet onderhouden en uitbreiden. De verbinding met de innerlijke leraar is de essentiële sleutel tot spirituele groei en spirituele vrijheid. Houd vast aan die verbinding en laat geen enkele kracht van deze wereld die verbinding van jou verbreken. Laat geen enkele kracht op de wereld jouw kroon afnemen van de innerlijke verbinding met jouw Christuszelf.